THUIS IN ROTTERDAM

Geplaatst op 17 juni 2024

Huis te koop - Lokkerbol

Jouw huis verkoopklaar maken: 7 handige tips

Wil je jouw huis verkoopklaar maken? Lees deze blog van Lokkerbol Makelaardij voor belangrijke tips. Ontdek hoe je door opruimen, schoonmaken, kleine reparaties, en styling jouw woning aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers. Leer de voordelen van een professionele verkoopmakelaar kennen en hoe Lokkerbol Makelaardij met 25 jaar ervaring in Rotterdam je helpt je huis snel en voor de beste prijs te verkopen.

Geplaatst op 22 maart 2024

Uitzicht rotterdam op erasmus brug

De leukste evenementen en activiteiten in Rotterdam voor 2024!

Ontdek de bruisende stad Rotterdam, waar cultuur, culinaire markten, muziek en dans samenkomen. Als makelaar delen we niet alleen onze passie voor het verkopen van unieke Rotterdamse huizen, maar ook voor het rijke culturele en sociale leven van de stad. Verken met ons wat Rotterdam in 2024 allemaal te bieden heeft.

Geplaatst op 15 maart 2024

Nieuwbouw aanvraag

Nieuwbouw of bestaande bouw: wat is het verschil?

Kiezen tussen nieuwbouw en bestaande bouw in Rotterdam is bepalend voor je woonervaring en financiën. Dit artikel belicht de voordelen van beide, waarbij nieuwbouw moderne gemakken en energie-efficiëntie biedt en bestaande bouw karakter en een bestaande gemeenschap heeft. Als Rotterdamse makelaar bieden wij inzicht om je te helpen een geïnformeerde keuze te maken.

Geplaatst op 25 februari 2024

Alles over de San Francisco loods (het Landverhuizersmuseum) op Katendrecht

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op Katendrecht? Wat gebeurt er met de Fenix II en wat is eigenlijk de geschiedenis van dit gebouw? Je ontdekt er alles over in deze blog!

Geplaatst op 29 januari 2024

Trends en ontwikkelingen op de Rotterdamse woningmarkt in 2024

De trends op de Rotterdamse woningmarkt in beeld gebracht door onze makelaars met behulp van meest recente NVM data. In dit artikel ontdek je er alles over!

Geplaatst op 14 december 2023

Erfpacht in Rotterdam

Ontdek de ins en outs van erfpacht in Rotterdam: cruciaal voor huizenkopers! Overweeg je een huis te kopen in Rotterdam? Dan moet je zeker het concept 'erfpacht' begrijpen. In onze blog leggen we uit wat erfpacht inhoudt en waarom het belangrijk is. Let op, dit artikel is specifiek gericht op Rotterdam.

Geplaatst op 6 december 2023

Taxeren van een woning: waar let een Makelaar Taxateur op?

Ontdek het belang van woningtaxatie: ons artikel onthult hoe een makelaar of taxateur de waarde van een huis bepaalt en waarom dit proces zo cruciaal is. Ontdek de factoren die een taxateur beoordeelt, van de grootte en locatie van het huis tot marktanalyse en bouwkundige conditie.

Geplaatst op 5 september 2023

meest gemaakte fouten bij een huis verkopen.

Meest gemaakte fouten bij woningverkoop (in Rotterdam)

In dit artikel ontdek je de 8 meest veelgemaakte fouten bij het verkopen van je huis en hoe je deze kunt voorkomen. Van het te hoog prijzen van je woning tot slechte presentatie en verwaarlozing van kleine reparaties. Voorkom veelgemaakte fouten en maximaliseer je winst bij het verkopen van je huis.

Geplaatst op 17 juli 2023

Voorkom de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis

Op zoek naar je droomhuis in Rotterdam? Voorkom de meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis. Lokkerbol Makelaardij onthult de geheimen voor een succesvolle aankoop. Lees verder en ontdek hoe je een meester wordt in de huizenjacht!

Geplaatst op 11 april 2023

Delfshaven.

De bijzondere bijnamen van Rotterdamse gebouwen: een kijkje in de architectuur van de Maasstad

Op zoek naar een woning in Rotterdam? Ontdek de prachtige Centrale Bibliotheek en andere architectonische hoogtepunten van de stad. Lokkerbol Makelaardij staat voor je klaar om je zoektocht naar je ideale huis te begeleiden.

Geplaatst op 11 maart 2023

Verkoopstyling-tips: Verdien meer aan de verkoop van je huis

Verkoop je huis sneller met deze effectieve verkoopstyling-tips. Ontdek hoe je meer potentiële kopers aantrekt en meer verdient aan de verkoop!

Geplaatst op 11 februari 2023

Makelaar (Rotterdam) doet onderzoek naar waarde woning.

De Rotterdamse woningmarkt: 4 trends voor 2023

Hoe beïnvloeden gestegen hypotheekrente en bestaande koopwoningen de evenwichtige woningmarkt in Rotterdam? Ontdek inzichten en trends in ons diepgaande blogartikel!

Geplaatst op 10 januari 2023

Zelf hypotheek afsluiten: Waarop moet je letten?

Ontdek onze complete gids over het zelf oversluiten van je huidige hypotheek en het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Profiteer van de expertise van onze Rotterdamse makelaars en navigeer moeiteloos door het proces. Start vandaag nog met besparen en verbeteren van je financiële situatie!

Geplaatst op 10 december 2022

Een prachtige vijver die uitkijkt op de wijk Kralingen.

De 20 mooiste plekjes (Rotterdam)

Ontdek de mooiste plekjes van de bruisende havenstad Rotterdam, vol cultuur en historie. Met Lokkerbol Makelaardij als jouw gids, verken je de meest indrukwekkende moderne architectuur, historische gebouwen en het centrale station van Rotterdam (Station Rotterdam centraal). Duik in de Oude Haven of het Maritiem Museum en beleef een onvergetelijk weekend vol bezienswaardigheden en activiteiten.

Geplaatst op 15 november 2022

Kan ik een huis kopen (zonder spaargeld)? 5 manieren om een huis te kopen als je (meer) eigen geld nodig hebt

Kun je een huis kopen als je geen eigen geld inbrengt? En zo nee: zijn er manieren om toch aan (meer) eigen geld te komen? Over de belastingvrije schenking, hypotheek berekenen, notariskosten en een lening afsluiten bij je ouders.

Geplaatst op 14 oktober 2022

Dit is het beste restaurant: Rotterdam Zuid, het centrum en het Lloydkwartier

Je zoekt een goed restaurant in Rotterdam. Maar waar moet je beginnen? Van eethuizen in de Franse stijl tot een sushi tent: Dit zijn volgens ons de beste restaurants in de stadsdelen Rotterdam Zuid, Rotterdam centrum en de wijk Schiemond (Lloydkwartier).

Geplaatst op 15 september 2022

Huizen met percentages komen uit de telefoon van een man.

Hypotheekrente (eenvoudig) uitgelegd: wat is het en hoe werkt het?

Inflatie, actuele hypotheek(rentes), de marktwaarde van een woning: het zijn zomaar wat termen die voorbijkomen op het nieuws. Maar wat is hypotheek rente eigenlijk? Waardoor wordt het beïnvloed? En waarom is het belangrijk voor jou? Zonder te vervallen in cijfers vertellen we je in dit artikel alles over hypotheek rente.

Geplaatst op 10 september 2022

Woningeigenaar denkt na over de hoogte van zijn woningwaarde.

WOZ-waarde uitgelegd: wat is het en hoe werkt het?

De waarde van je woning heeft op veel zaken invloed: van de belasting die je betaalt tot de verkoopwaarde van je huis. Daarnaast moet je bij verkoop of verhuur van woningen aan bepaalde verplichtingen voldoen. Wat WOZ-waardes zijn en waarom het belangrijk voor je is leggen we uit in dit artikel.

Geplaatst op 7 september 2022

Stel dat met de sleutel in de hand in hun eerste woning staat.

Huis kopen als starter: waar je op moet letten (+ 9 tips voor het kopen van je eerste huis)

Je eerste huis kopen als starter? Dan heb je waarschijnlijk veel vragen: Waar moet je opletten als je een eerste huis koopt? Met de huidige huizenmarkt en de energie crises hebben starters het moeilijker dan ooit. Daarom delen we tips voor het kopen van een woning en waar je op moet letten als je een huis wilt kopen als starter. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

Geplaatst op 14 augustus 2022

Een stel dat een energielabel aanvragen wil.

Energielabel aanvragen? Energielabels van A tot G: van ‘wat is het?’ tot ‘hoe kom je eraan?’

Natuurlijk wil je een energiezuinige woning, zeker met de huidige energieprijzen. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening. En hoe lager de energierekening hoe je meer je woning waard wordt als je je huis gaat verkopen of verhuren. In dit artikel vind je alle informatie over het energielabel en het aanvragen van een energielabel.

Geplaatst op 14 juli 2022

Koopcontract tekenen

Voorlopig koopcontract

Je hebt een prachtige woning of een schitterend appartement gevonden op de huizenmarkt. Na meerdere bezichtigingen ben je erover uit: ‘Hier wil ik wonen!’ Je brengt samen met je aankoopmakelaar een bod uit. Dan is het  tijd om het voorlopige koopcontract op te stellen.

Geplaatst op 30 juni 2022

Kosten koper berekenen

Kosten koper berekenen 2022

Kosten koper zijn officieel onderverdeeld in 2 soorten kosten: overdrachtsbelasting en kosten voor de transportakte. Maar in de praktijk zie je vaak dat kosten koper een verzamelnaam is voor alle kosten die de koper maakt bij de aankoop van een woning of appartement. In dit artikel ontdek je alles over kosten koper.

Geplaatst op 14 juni 2022

Rotterdam

Belastingvrij schenken: Tot welk bedrag is een schenking belastingvrij in 2022?

Belastingvrij schenken in 2022. Tot welk bedrag is een schenking voor een woning belastingvrij in 2022? Het kopen van een woning is een kostbare investering. Vooral voor je kind of kleinkind is het tegenwoordig lastig om een huis te kopen. De huizenprijzen liggen op het moment hoog. In dit artikel ontdek je welke regels en voorwaarden er allemaal gelden voor het belastingvrij schenken voor een woningaankoop.

Geplaatst op 4 juni 2022

Huis kopen

Voordelen aankoopmakelaar: 10 redenen waarom je een aankoopmakelaar inschakelt die aangesloten is bij de NVM

Het vinden van je droomhuis is lastig. Vooral in deze drukke tijden: werk, kinderen, sporten en je partner wil ook nog graag wat aandacht. Ga dan ook nog maar eens op zoek naar een nieuwe woning. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Maak kennis met: de aankoopmakelaar!

Geplaatst op 27 mei 2022

Kubuswoningen-Stadsdriehoek-Rotterdam.

Wonen in Rotterdam Stadsdriehoek

Wil je wonen in de meest bruisende wijk van Rotterdam? Zoek dan een woning in de Stadsdriehoek. Ontdek hier alles over deze hippe en levendige wijk.

Geplaatst op 14 mei 2022

Brugge-over-de-oude-Maas-Rotterdam.

Wonen op Noordereiland (Rotterdam)

Altijd al op een uniek eiland willen wonen in een grote stad? Dan is het Noordereiland aan de Nieuwe Maas in Rotterdam de plek van je dromen. Ontdek hier waarom jij op dit monumentale eiland wilt wonen.

Geplaatst op 7 mei 2022

Bij de verkoop van je woning rekent de verkoopmakelaar courtage.

Waarom rekent een verkoopmakelaar courtage bij de verkoop van mijn woning?

Een verkoopmakelaar rekent courtage bij de verkoop van je woning. Ontdek hier het hoe en waarom.

Geplaatst op 3 mei 2022

Skyline-van-Rotterdam-Kop-van-Zuid.

Wonen in de Kop van Zuid – Wilhelminapier

De prachtige (moderne) architectuur en de levendigheid op de Kop van Zuid is letterlijk waarom mensen gaan verhuizen naar de Kop van Zuid. Van een vrij uitzicht op het water tot een ritje met de waterbus: Ontdek hier waarom jij ook op de Kop van Zuid wilt wonen.

Geplaatst op 22 april 2022

De-Euromast-bij-zonsondergang.

Wonen in Lloydkwartier (Rotterdam)

Luxe en historie komen samen in het Lloydkwartier. Het is niet voor niks 1 van de "gerste" wijken van Rotterdam. Ontdek hier alles over wonen in het Lloydkwartier.

Geplaatst op 14 april 2022

Loopbrug-naar-cruise-schip-s.s.-Rotterdam.

Wonen op Katendrecht (Rotterdam): historische panden en trendy nieuwbouw

Katendrecht, ook wel de Kaap genoemd is opgeklommen tot een van de veiligste wijken van Rotterdam. Ontdek hier alles over dit hippe schiereiland.

Geplaatst op 7 april 2022

De Groen-Wit-Groene vlag van Rotterdam.

5 bekende Rotterdammers die zelfs je buurmeisje kent

Welke 5 bekende Rotterdammers zijn geboren en/of wonen in de bruisende stad aan de Maas.

Geplaatst op 27 maart 2022

Wat is de kleurentrend voor 2022?

De kleurentrends (2022) volgens toonaangevende designprofessionals

Geef de ruimtes in je woning een lik verf met 1 van de kleurentrends van 2022 van Flexa, Pantone of Histor Verf & Sigma coatings. Succes!

Geplaatst op 14 maart 2022

Depot Boijmans van Beuningen

Wonen in Rotterdam Centrum

Wonen in een wijk die bruist: Voor de liefhebbers van levendige wijken is Rotterdam Centrum echt een aanrader. Ontdek hier waarom jij wilt wonen in het centrum van Rotterdam.

Geplaatst op 14 maart 2022

Ontwikkeling op de Wilhelminapier Rotterdam

De Wilhelminapier is de laatste jaren omgetoverd tot een prachtig binnenstad gebied met veel hoogbouw. Ontdek hier wel ontwikkelingen er de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Geplaatst op 14 februari 2022

De gerste Rotterdamse wijken om te wonen

Wonen in Rotterdam? Dit zijn de gerste wijken waar jij wilt gaan wonen!

Geplaatst op 16 december 2021

Advies-nodig-bij-de-financiering-van-je-woning-appartement-lokkerbol-makelaardij.

Lokkerbol woontips: Wat zijn ontbindende voorwaarden?

Heb je een bod uitgebracht op het huis van je dromen en ben je momenteel in onderhandeling?

Geplaatst op 15 november 2021

Typisch Rotterdams: 11 Rotterdamse woorden en uitspraken die alleen mensen uit de Maasstad kennen

Rotterdam. Een stad met trotse inwoners, de mooiste gebouwen en plekkies, én bijzondere uitspraken.

Geplaatst op 14 oktober 2021

Lokkerbol Woontips: Vastgoedstyling wat en waarom

Wist je dat maar 20% van alle mensen die een huis bezichtigen door persoonlijke voorkeuren van de verkoper heen kan kijken?

Geplaatst op 14 september 2021

Lokkerbol woontips: Moet ik eigen geld inbrengen bij het kopen van een woning?

Het valt niet mee, alles wat komt kijken bij het kopen van een woning. De huizenprijzen blijven stijgen, terwijl de maximale hypotheek juist daalt.