10 voordelen van een NVM-aankoopmakelaar

10 voordelen van een NVM-aankoopmakelaar

Het vinden van je droomhuis is lastig. Vooral in deze drukke tijden: werk, kinderen, sporten en je partner wil ook nog graag wat aandacht. Ga dan ook nog maar eens op zoek naar een nieuwe woning. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Maak kennis met: de aankoopmakelaar! Welke werkzaamheden de aankoopmakelaar allemaal voor je uit handen neemt en welke voordelen dit met zich meebrengt, ontdek je allemaal in dit artikel.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van je droomhuis of droomappartement. Daarnaast ondersteunt hij/zij je bij het kopen van het huis. Doordat de aankoopmakelaar vakkennis heeft en de lokale woningmarkt kent, zal de makelaar je  goed kunnen informeren.

Koopcontract tekenen

Dit zijn de taken van een aankoopmakelaar

 • De aankoopmakelaar helpt jou zoeken naar je droomwoning;
 • De aankoopmakelaar gaat samen met jou de woning bezichtigen;
 • De aankoopmakelaar onderhandelt vanuit jouw budget met de verkopende partij/verkoopmakelaar over de prijs. De makelaar heeft kennis van de waarde van de woning;
 • De aankoopmakelaar voert juridische en administratieve zaken uit. Een voorbeeld hiervan is het doornemen van de koopakte. Hiermee voorkom je dat gemaakte afspraken verkeerd in het koopcontract staan (wat zeer nadelige gevolgen zou kunnen hebben);
 • De aankoopmakelaar voert de inspectie uit voor de overdracht van de woning;
 • De aankoopmakelaar kijkt met een kritisch oog naar de woning. Eventuele gebreken kunnen worden meegenomen in het voorlopige koopcontract. Hier kun je tijdens de onderhandeling op inspelen;
 • De aankoopmakelaar houdt je scherp. Als jij verliefd op de woning bent, kan het zijn dat je veel te hoog gaat bieden. De makelaar is niet emotioneel betrokken bij de woning en zal jou adviseren wat een reëel bod is;
 • De aankoopmakelaar heeft een groot netwerk. Hierdoor krijgt het vaak al door welke woningen er in de verkoop komen, voordat ze bijvoorbeeld op Funda komen te staan.

Nvm makelaars

Deze taken voert de aankoopmakelaar niet uit

 • De aankoopmakelaar voert geen bouwkundige keuring uit;
 • De aankoopmakelaar mag geen taxatie uitvoeren;
 • De aankoopmakelaar houdt zich vaak ook niet bezig met de hypotheek.

Voor 2001 was makelaar een beschermde titel. Je had een diploma nodig om het vak uit te mogen oefenen. Na 2001 is makelaar geen beschermde titel meer. Hierdoor kan en mag iedereen zich makelaar noemen. Wie waarborgt de kwaliteit van de makelaar dan? Makelaars die zijn aangesloten bij het NVM geven deze garantie wel.

Waar staat NVM-aankoopmakelaar voor?

NVM is de afkorting van Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerend goederen. Bij deze brancheorganisatie  zijn ruim 4400 gecertificeerde en deskundige makelaars/taxateurs aangesloten. Een NVM-aankoopmakelaar heeft een eed of belofte af moeten leggen voordat  hij/zij aangesloten mag worden bij de brancheorganisatie. De NVM-makelaar handelt dus altijd vanuit de NVM-erecode en streeft naar kwaliteit. Een NVM makelaar staat voor Onafhankelijkheid, Kwaliteit en Integriteit..

Er zijn in Nederland nog 2 andere brancheorganisaties in de woningmakelaardij, te weten VBO Makelaars en VastgoedPro.

Ben je op zoek naar een NVM-makelaar in Rotterdam? De NVM-makelaars van Lokkerbol Makelaardij staan voor je klaar om jouw droomwoning te vinden. Daarnaast begeleiden ze je bij de koop van de woning, zodat jij zoveel mogelijk wordt ontlast  wat betreft ingewikkelde en juridische zaken. Neem hier vrijblijvend contact op met Lokkerbol Makelaardij Rotterdam.

Nvm makelaars Lokkerbol

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar?

De kosten (ook wel makelaarscourtage genoemd) van een aankoopmakelaar verschilt nogal wat. Er zijn makelaars die een vast tarief vragen, maar er zijn ook aankoopmakelaars die een bepaald percentage van de aankoopprijs vragen. Als de makelaar een bepaald percentage van de aankoopprijs vraagt, kan het dus zijn dat hij de verkoopprijs hoog houdt. Hierdoor ontvangt de aankoopmakelaar meer courtage.

Op zoek naar een NVM-aankoopmakelaar in Rotterdam? Neem dan vrijblijvend contact op met Lokkerbol Makelaardij om de mogelijkheden te bespreken.