De gerste Rotterdamse wijken om te wonen

De gerste Rotterdamse wijken om te wonen

Wonen in Rotterdam? Van historische havens tot leuke barretjes in het centrum: dit zijn 7 de gerste wijken waar jij wilt gaan wonen.

 

In dit artikel:

  1. Kop van Zuid
  2. Veranda
  3. Katendrecht
  4. Noordereiland
  5. Stadsdriehoek
  6. Rotterdam Centrum
  7. Lloydkwartier

Dit artikel in 30 seconden

Lokkerbol Makelaardij is een makelaar (Rotterdam) die zich gespecialiseerd heeft in de leukste wijken uit Rotterdam: klanten geven ons op deskundigheid, lokale marktkennis, service en kwaliteit een ruime 9.

Nieuwsgierig waarom deze wijken de gerste uit Rotterdam zijn? Lees snel verder en ontdek het in dit artikel: laat je verrassen door de wijken uit deze prachtige havenstad.

1. Wonen op de Kop van Zuid

Een huis kopen in de Rotterdamse wijk Kop van Zuid? Deze jonge wijk valt onder stadsdeel Feijenoord, ligt aan de oevers van de Maas en vlak bij het centrum van de stad. Sinds de jaren 90 is dit oude haventerrein langzaam omgevormd tot schitterende woonwijk. Woon je op de Kop van Zuid dan zal jij je geen moment vervelen. Dit deel van de stad bruist volop en er is altijd iets te beleven. Ook vind je hier de bekende Rotterdamse iconen zoals de Erasmusbrug, Hotel New York, de Maastoren (bij de bouw in 2010 de hoogste toren van de Benelux) het nieuwe Luxor theater, de Rotterdam en nog veel meer bekende Rotterdamse pracht.

De wijk heeft een heel divers woningaanbod. Zo vind je op de Kop van Zuid een heel scala van alle soorten en types appartementen. Ook als je een  eengezinswoning met een tuin of groot dakterras zoek ben je hier op het juiste adres. Door deze grote diversiteit aan woningen is de wijk voor veel mensen een erg aantrekkelijke wijk. Singles, jonge stellen en gezinnen voor iedereen heeft de wijk wat te bieden. Door een goed aanbod aan kinderdagverblijven en basisscholen is de wijk ook erg aantrekkelijk voor mensen met kinderen of met een kinderwens.

Ontdek hier alles over wonen op de Kop van Zuid.

2. Wonen op de Veranda

De relatief nieuwe wijk Veranda ligt in stadsdeel IJsselmonde. Langs de oevers van de Maas lagen hier vroeger de scheepswerven van o.a. Piet Smit. In 1997 is, na een grondige sanering begonnen met de aanleg van deze woonwijk. De wijk ligt aan de Maas en vlak bij de Kuip. In deze jonge wijk vindt je veel appartementen.   En is nu vooral gericht op groenstroken en voetgangersgebieden. In de Veranda worden ook veel nieuwe woningen gebouwd. In deze wijk wonen naast veel jonge gezinnen natuurlijk ook singels en stellen van alle leeftijden. Met een grote bioscoop, een bowlingbaan en diverse restaurants is er altijd wat te beleven. Daarnaast kun je heerlijk wandelen langs de rivier en op het Eiland van Brienenoord.

3. Wonen op Katendrecht

Katendrecht heeft een unieke ligging en is lokaal ook bekend onder de naam ‘de Kaap’. Lang geleden toen de zeeschepen nog aan de kades in de stad lagen en de matrozen konden gaan ‘passagieren’ was Katendrecht een bruisend uitgaansgebied met waar natuurlijk ook de dames van lichte zeden te vinden waren. Kortom, een wijk vol zeelui, schoffies en temeiers.

Tegenwoordig is het gelukkig de op één na veiligste wijk van Rotterdam. Het is een echte plek voor foodies die hier hun geluk niet op kunnen. De SS Rotterdam, Fenix Food Factorij, het Deliplein en theater Walhalla zijn de bekende hotspots. Op Katendrecht vindt je een grote verscheidenheid aan woningen, grote en kleine appartementen, luxe lofts en natuurlijk veel ééngezinswoningen met een tuin. Mede door de grote verscheidenheid aan aantrekkelijke huizen is wonen in Katendrecht echt een feestje.

Ontdek hier meer over wonen op Katendrecht.

4. Wonen op het Noordereiland

Noordereiland, de plek voor creatievelingen en jonge ondernemers. Ook wel het Montmartre aan de Maas genoemd. Dit unieke eiland wordt bewoond door opvallend veel mensen uit de kunst & cultuursector. Het uitzicht over de skyline van Rotterdam is er adembenemend. Het Noordereiland wordt verbonden door de Willemsbrug, Erasmusbrug en de Koningshavenbrug. Op dit prachtige eiland vind je veel oude panden met mooie binnenplaatsen. Misschien wel de mooiste plek om een prachtig appartement in Rotterdam te kopen.

Ontdek hier alles over wonen op het Noordereiland.

5. Wonen in de Stadsdriehoek

Al sinds de middeleeuwen heeft Rotterdam een driehoekige vorm. Stadsdriehoek ligt in het centrum tegenover het Noordereiland en is aangelegd in de 16e eeuw tussen Blaak en de Nieuwe Maas. Dit is het echte stadshart van Rotterdam. Met de vele barretjes, kroegen, winkels, restaurants en ander vermaak is dit een heerlijke plek voor echte stadsmensen.

Ontdek hier alles over wonen in de Stadsdriehoek.

6. Wonen in Rotterdam Centrum

Wonen in het centrum van Rotterdam is een unieke manier van leven. Perfect voor mensen die houden van reuring, uitgaan, shoppen, borrelen en volop genieten van het leven.

Ontdek hier alles over wonen in het Centrum van Rotterdam.

Wonen in Rotterdam? Dit moet je weten als je een huis gaat kopen in deze prachtige stad.

Wonen in Rotterdam onmogelijk? Zeker niet: Een grote stad als Rotterdam heeft behoorlijk wat wijken en buurten. Ondanks de krapte op de woningmarkt valt er dus nog heel wat te kiezen. Maar alleen al in 2021 woonden 651.631 mensen in Rotterdam (bron: allecijfers.nl, uit cijfers van het CBS). De gemeente Rotterdam bestaat daarnaast uit 9 woonplaatsen, 22 wijken en maar liefst 92 buurten. Dus hoe bepaal je dan waar je het liefst wilt wonen?

Een lokale Rotterdamse makelaar die de wijken en buurten kent qua samenstelling, voorzieningen, bereikbaarheid en leefbaarheid is dan natuurlijk onmisbaar. Lokkerbol is een makelaar in Rotterdam die gespecialiseerd in de wijken die het meeste te bieden hebben. Na een goed gesprek met onze NVM aankoopmakelaar weet je precies welke wijk past bij jou en jouw budget.

Je krijgt hierbij niet alleen informatie over de wijk of buurt, maar ook weten wij vaak als eerste wat er op de markt gaat komen: je hebt dan een voorsprong op andere mensen die een huis willen kopen. De gerste wijken van Rotterdam zijn onze specialisatie: op deskundigheid, lokale marktkennis, service en kwaliteit scoren we een ruime 9.

7. Wonen in het Lloydkwartier

Ook het Lloydkwartier ligt in het centrum van de stad. Dit voormalig havengebied is getransformeerd tot woonwijk. Een plek waar altijd hard is gewerkt is daarmee omgetoverd tot paradijs om heerlijk te genieten. Prachtige oude pakhuizen, havenmonumenten en moderne gebouwen bepalen er nu het straatbeeld. Ook veel dagjesmensen komen hier graag naar de Lloydpier en de Müllerpier om uit te waaien of naar de voorbij varende schepen te kijken.

Meer weten over deze stoere wijk? Ontdek hier alles over wonen in het Lloydkwartier.

De keuze om te gaan wonen in Rotterdam is wat ons betreft niet moeilijk. De keuze in welke Rotterdamse wijk je een woning gaat kopen is een heel ander verhaal. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er vele wijken die allemaal hun eigen charmes en eigenschappen hebben. Welke voorzieningen er zijn, hoe de samenstelling in de wijk is en of dit dé plek voor jou is om een huis te kopen? Dat ontdek je snel tijdens een vrijblijvend gesprek met een van onze NVM makelaars. Maak nu een afspraak om te ontdekken waar jij gaat wonen.