Wonen in Rotterdam Stadsdriehoek

Wonen in Rotterdam Stadsdriehoek

Wonen in het hart van de stad Rotterdam, dicht bij het winkelcentrum. Lekker slenteren en koopjes doen op de Binnenrotte. Altijd openbaar vervoer om de hoek. Een heerlijke wandeling maken aan het water langs de skyline. Overdag of ’s avonds even een terrasje pakken. In dit altijd levende en bruisende deel van de stad kan het allemaal. De Stadsdriehoek barst van de vele gezellige terrasjes, cafeetjes en restaurants.

Wil je graag wonen in een bruisende buurt? Dan is de Stadsdriehoek de ideale buurt voor jou. Ben je een fan van architectuur, dan voel jij je als een vis in het water in de Stadsdriehoek. Je woont op een steenworp afstand van architecturale hoogstandjes als de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis en de Erasmusbrug. Recent is de Coolsingel geheel vernieuwd en met zijn brede trottoirs en fietspaden nu meer dan ooit een gebied geworden om heerlijk te wandelen, fietsen of gewoon lekker mensen te kijken. De Stadsdriehoek staat nooit stil en er wordt dan ook hard gewerkt aan het bouwen van nieuwe indrukwekkende woonruimtes als de Rotta Nova, de Glashaven en The Rise.

Ligging van de wijk stadsdriehoek in Rotterdam
Ligging van de wijk stadsdriehoek in Rotterdam

Korte samenvatting van dit artikel

Geen tijd om dit artikel volledig te lezen? Lees hier de samenvatting van dit artikel in 30 seconden:

 • De Stadsdriehoek is het hart van de stad Rotterdam;
 • Stadsdriehoek is dé wijk als je van architectuur, bedrijvigheid en shoppen houdt;
 • Stadsdriehoek staat bekend om architectonische highlights als de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis;
 • De gemiddelde WOZ-woningwaarde 2020 is €314.000,-
 • Er wordt gebouwd aan nieuwe woonruimtes als de Rotta Nova, de Glashaven en The Rise.

Algemene informatie over Rotterdam Stadsdriehoek

De Stadsdriehoek is het hart van de stad. Hier is de stad Rotterdam ontstaan. Vroeger werd in de Stadsdriehoek het fundament voor een wereldstad gelegd. Het bombardement van 1940 vaagde bijna alles weg. De Rotterdammers hebben hard gestreden voor de wederopbouw van hun stad en tegenwoordig is de Stadsdriehoek dan ook bekend om architectonische highlights als Station Blaak, de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis.

Geschiedenis van de wijk

De Stadsdriehoek loopt van de Coolsingel tot aan Oostplein. Hier vind je de Beurstraverse (A.K.A. Koopgoot), de Markthal, het Stadhuis en de Oude Haven. De Stadsdriehoek is een van de eerste stukjes van Rotterdam en stamt uit de late middeleeuwen. De driehoekige vorm stamt al uit de late middeleeuwen. Na het bombardement op Rotterdam van mei 1940 is van de meeste historische gebouwen in de Stadsdriehoek bijna niets overgebleven. Overgebleven gebouwen als de Sint-Laurenskerk (1449), Het Schielandshuis (1665), het Witte Huis (1898) zijn allemaal Rijksmonument geworden. De afgelopen drie decennia is er veel veranderd in de Stadsdriehoek. Na de oorlog werd de Stadsdriehoek niet gezien als gebied met een woningfunctie. Pas na 1975 werden er in de wijk op grote schaal nieuwe woningen gebouwd. De wijk heeft een grandioze metamorfose ondergaan en is tegenwoordig een zeer hippe en levendige wijk om te wonen.

Een-reuzenrad-bij-de-markthal-Rotterdam-bij-nacht.

Hoogtepunten

In de Stadsdriehoek vind je De Meent en de Pannenkoekenstraat – straten met allerlei verschillende winkels, cafés en restaurants. De bedrijvigheid is hier groot. De Oude Haven in de Stadsdriehoek is een uniek uitgaansgebied met een lange historie. Wat vroeger een aanlegplaats voor schepen was, is tegenwoordig een druk uitgaansgebied met gezellige cafés, restaurants en bezienswaardigheden als het Witte Huis en de bekende kubuswoningen. In de zomer is het heerlijk toeven onder het genot van een lekker drankje en hapje op één van gezellige terrasjes aan het water. ’s Avonds wanneer de haven en bootjes sfeervol verlicht zijn is het nóg sfeervoller.

Het-Witte-Huis-een-Rotterdamse-bezienswaardigheid.

Woningtypes

 • Portiekflat: 51%
 • Bovenwoning: 16%
 • Galerijflat: 15%
 • Maisonnette: 14%
  (bron: Huispedia)

Informatie over de buurt en de inwoners

 • Aantal inwoners: 34.685
 • Gemiddeld inkomen per inwoner: 38.200
 • Opleidingsniveau
  Hoog opleidingsniveau: 52.9%
  Middelbaar opleidingsniveau: 33.7%
  Laag opleidingsniveau: 13.4%
 • Koopwoningen: 34%
 • Huurwoningen: 65%
 • Bewoning: 91%
 • Gemiddelde WOZ-woningwaarde in 2020: €314.000,-

Toekomst van Stadsdriehoek

Stadsdriehoek staat niet stil. Zo wordt het voormalige postkantoor aan de Coolsingel omgebouwd tot een 5-sterren Kimptonhotel met twee centrale hallen vol winkels, bars en restaurants die toegankelijk zijn voor het publiek. Tussen de Hoogstraat en de Markthal komt een nieuw woongebouw: Rotta Nova. Naar verwachting begint de bouw hiervan begin 2023. Daarnaast wordt er in deze wijk het spectaculaire herontwikkelingsproject RISE gebouwd: drie hoge woontorens van 250 meter, 150 meter en 100 meter hoog. Hier worden ongeveer 1.300 woningen gebouwd. Ze komen te liggen aan het Hofplein, de Coolsingel en de Pompenburg. Tot slot staat de Baan Toren op de planning: een nieuwe woontoren in het Baankwartier. Dit wordt een hoge woontoren van 158 meter met 50 verdiepingen en 427 huurwoningen.

Vind de woning van jouw dromen in Stadsdriehoek met Lokkerbol Makelaardij

Wil je weten hoe het is om te wonen in de Rotterdamse wijk Stadsdriehoek? Of ben je op zoek naar een woning in de Stadsdriehoek? Dan ben je bij Lokkerbol Makelaardij aan het juiste adres.

Lokkerbol staat voor expertise, professionaliteit en objectiviteit. Jouw Lokkerbol makelaar beoordeelt of vraagprijs reëel is en beoordeelt of de woning die jij op het oog hebt bouwkundig in orde is. We behoeden je voor valkuilen. Met onze professionele begeleiding ben je ervan verzekerd dat je geen verkeerde keuze maakt.

We onderscheiden ons van andere makelaars door de combinatie van jarenlange ervaring en expertise in specifieke buurten en woningen in Rotterdam. Onze makelaars kennen de wijk Stadsdriehoek dóór en dóór en vertellen je alles wat je moet weten.

Hoe ziet de woning van jouw dromen eruit? Samen gaan we op zoek naar de woning die perfect past bij jouw wensen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om de eerste stap te zetten naar jouw droomwoning.