Wonen in Rotterdam Stadsdriehoek

Wonen in Rotterdam Stadsdriehoek

Wonen in het hart van de stad Rotterdam, dicht bij het winkelcentrum: lekker slenteren en koopjes doen op de Binnenrotte; altijd openbaar vervoer om de hoek; een heerlijke wandeling maken aan het water langs de skyline; overdag of ’s avonds even een terrasje pakken. In dit altijd levende en bruisende deel van de stad kan het allemaal. De Stadsdriehoek barst van de vele gezellige terrasjes, cafeetjes en restaurants.

Ligging van de wijk stadsdriehoek in Rotterdam

Ligging van de wijk stadsdriehoek in Rotterdam. Je ziet nog steeds iets terug van de historische driehoekige vorm.

Wonen in Rotterdam Stadsdriehoek in 30 seconden

Geen tijd om dit artikel volledig te lezen? Lees hier de samenvatting van dit artikel in 30 seconden:

 • De Stadsdriehoek is het hart van de stad Rotterdam.
 • Stadsdriehoek is dé wijk als je van architectuur, bedrijvigheid en shoppen houdt.
 • Stadsdriehoek staat bekend om architectonische highlights als de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis.
 • De gemiddelde huizenprijs (WOZ-woningwaarde) was €314.000,- in 2020. Op dit moment (maart 2023) heeft 60% van de woningen in Stadsdriehoek een WOZ-waarde van 91.000 tot 188.000 euro.
 • Er wordt gebouwd aan nieuwe woonruimtes als de Rotta Nova, de Glashaven en The Rise.
 • Een makelaar uit Rotterdam nodig? Een echte specialist van deze buurt? Stuur een bericht of neem een kijkje bij ons aanbod van de gerste woningen in Rotterdam: klanten waarderen onze lokale marktkennis met een ruime 9.

Algemene informatie over Stadsdriehoek Rotterdam

Wil je graag wonen in een bruisende buurt? Dan is de Stadsdriehoek de ideale buurt voor jou: de Coolsingel (de belangrijkste straat uit de havenstad) is geheel vernieuwd: met zijn brede trottoirs en fietspaden is het nu meer dan ooit een gebied geworden om heerlijk te wandelen, te fietsen of gewoon lekker mensen te kijken.

De Stadsdriehoek staat nooit stil: er wordt dan ook hard gewerkt aan het bouwen van nieuwe indrukwekkende woonruimtes als de Rotta Nova, de Glashaven en The Rise.

Maar ook als je een fan bent van architectuur voel jij je als een vis in het water in de Stadsdriehoek: Je woont op een steenworp afstand van architecturale hoogstandjes als de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis en de Erasmusbrug.

De Stadsdriehoek is het hart van de stad: Hier is de stad Rotterdam ontstaan. Vroeger werd in de Stadsdriehoek het fundament voor een wereldstad gelegd. Het bombardement van 1940 vaagde bijna alles weg.

De Rotterdammers hebben hard gestreden voor de wederopbouw van hun stad: tegenwoordig staat de Stadsdriehoek dan ook bekend om architectonische highlights als Station Blaak, de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis.

Woningtypes

 • Portiekflat: 51%
 • Bovenwoning: 16%
 • Galerijflat: 15%
 • Maisonnette: 14%
  (bron: Huispedia)

Informatie over de buurt en de inwoners

 • Aantal inwoners: 34.685
 • Gemiddeld inkomen per inwoner: 38.200
 • Opleidingsniveau
  Hoog opleidingsniveau: 52.9%
  Middelbaar opleidingsniveau: 33.7%
  Laag opleidingsniveau: 13.4%
 • Koopwoningen: 34%
 • Huurwoningen: 65%
 • Bewoning: 91%
 • Gemiddelde WOZ-woningwaarde in 2020: €314.000,-  (Update maart 2023: 60% van de woningen in Stadsdriehoek heeft op dit moment een WOZ-waarde van 91.000 tot 188.000 euro.)

Meer weten over de WOZ-waarde (woningwaarde)? Ontdek de voor- en nadelen van de WOZ-waarde op een rij.

Geschiedenis van de wijk

De Stadsdriehoek loopt van de Coolsingel tot aan Oostplein: Hier vind je de Beurstraverse (A.K.A. Koopgoot), de Markthal, het Stadhuis en de Oude Haven. De Stadsdriehoek is een van de eerste stukjes van Rotterdam en stamt uit de late middeleeuwen: dat zie je bijvoorbeeld aan de driehoekige vorm. Het is het eigenlijke centrum van de stad.

Na het bombardement op Rotterdam van mei 1940 is van de meeste historische gebouwen in de Stadsdriehoek bijna niets overgebleven. Overgebleven gebouwen als de Sint-Laurenskerk (1449), Het Schielandshuis (1665), het Witte Huis (1898) zijn allemaal Rijksmonument geworden.

De afgelopen drie decennia is er veel veranderd in de Stadsdriehoek: Na de oorlog werd de Stadsdriehoek niet gezien als gebied met een woningfunctie. Pas na 1975 werden er in de wijk op grote schaal nieuwe woningen gebouwd. De wijk heeft een grandioze metamorfose ondergaan: tegenwoordig is de Stadsdriehoek een zeer hippe en levendige wijk om te wonen.

Hoogtepunten van Stadsdriehoek (Rotterdam)

In de Stadsdriehoek vind je De Meent en de Pannenkoekenstraat: straten met allerlei verschillende winkels, cafés en restaurants. Daarnaast is de bedrijvigheid hier groot.

De Oude Haven in de Stadsdriehoek is een uniek uitgaansgebied met een lange historie. Wat vroeger een aanlegplaats voor schepen was, is tegenwoordig een druk uitgaansgebied met gezellige cafés, restaurants en bezienswaardigheden, zoals het Witte Huis en de bekende kubuswoningen. In de zomer is het heerlijk toeven onder het genot van een lekker drankje en hapje op één van gezellige terrasjes aan het water. ’s Avonds wanneer de haven en bootjes sfeervol verlicht zijn is het nóg sfeervoller.

Profiteer van een specialist: Vind de woning van jouw dromen in Stadsdriehoek met Lokkerbol Makelaardij

Ben je nieuwsgierig hoe het is om te wonen in de Rotterdamse wijk Stadsdriehoek? Je profiteert van jarenlange ervaring en expertise in de gerste buurten en woningen van Rotterdam. Bijvoorbeeld Noordereiland, of de Kop van Zuid. Maar ook de wijk Stadsdriehoek kennen de Lokkerbol-makelaars dóór en dóór: ze vertellen je alles wat je moet weten.

Als je op zoek bent naar een woning of je droomhuis hebt gevonden, staan we voor je klaar: een Lokkerbol-makelaar beoordeelt of de vraagprijs reëel is. En of de woning bouwkundig in orde is: Zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste keuze maakt.

Klanten beoordelen onze deskundigheid en lokale marktkennis met een ruime 9. Maar ook over de prijs, de kwaliteit, de service en de begeleiding zijn ze zeer tevreden.

Hoe ziet de woning van jouw dromen eruit? Samen gaan we op zoek naar de woning die perfect past bij jouw wensen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op om de eerste stap te zetten naar jouw droomwoning. Meer weten over wonen in Stadsdriehoek? Lees dan snel verder.

Toekomst van het wonen in Rotterdam Stadsdriehoek

Stadsdriehoek staat niet stil:

 • Het voormalige postkantoor aan de Coolsingel wordt omgebouwd tot een 5-sterren Kimptonhotel: het krijgt 2 centrale hallen vol winkels, bars en restaurants die toegankelijk zijn voor het publiek.
 • Tussen de Hoogstraat en de Markthal komt een nieuw woongebouw: Rotta Nova. Naar verwachting begint de bouw hiervan begin 2023.
 • Daarnaast wordt er in deze wijk het spectaculaire herontwikkelingsproject RISE gebouwd: 3 hoge woontorens van 250 meter, 150 meter en 100 meter hoog. Hier worden ongeveer 1.300 woningen gebouwd. Ze komen te liggen aan het Hofplein, de Coolsingel en de Pompenburg.
 • Tot slot staat de Baan Toren op de planning: een nieuwe woontoren in het Baankwartier. Dit wordt een hoge woontoren van 158 meter met 50 verdiepingen en 427 huurwoningen.

Meer weten over de grootste havenstad van Europa?