Dit is het beste restaurant: Rotterdam Zuid, het centrum en het Lloydkwartier

Dit is het beste restaurant: Rotterdam Zuid, het centrum en het Lloydkwartier

Je zoekt een goed restaurant in Rotterdam. Maar waar moet je beginnen? Van eethuizen in de Franse stijl tot een sushi tent: Dit zijn volgens ons de beste restaurants in de stadsdelen Rotterdam Zuid, Rotterdam centrum en de wijk Schiemond (Lloydkwartier).

 

Dit ontdek je in dit artikel:

 1. Dit artikel in 30 seconden
 2. De beste restaurants in Rotterdam
 3. De beste restaurants in Rotterdam Zuid:
  • Top 5 restaurants in Kop van Zuid;
  • Top 5 restaurants (in de buurt) van Katendrecht;
  • Top 3 restaurants in de Veranda (Rotterdam);
  • Top 3 restaurants (in de buurt) van Noordereiland.
 4. De beste Restaurants in Rotterdam centrum:
  • Beste restaurant van Rotterdam Centrum;
  • Beste restaurant in de buurt van Stadsdriehoek;
 5. De beste restaurant in (de buurt van) lloydkwartier:
  • Beste restaurant in (de buurt van) lloydkwartier.

 

1. Dit artikel in 30 seconden

In Rotterdam kun je terecht voor alle soorten gerechten: sushi, een luxe diner of gerechten in de Franse stijl. Leef je uit in een van de foodhallen, of in de vele cafés en restaurants in Rotterdam. Er zijn er zoveel dat er altijd wel een restaurant is waar je zonder te reserveren terecht kan.

We hebben van verschillende Rotterdamse wijken en stadsdelen een top 3 of top 5 gemaakt. Van de Rotterdamse wijken Katendrecht, Lloydkwartier, Noordereiland, Kop van Zuid en de Veranda vind je een top 3 of 5. Daarnaast vind je de top 3 van de stadsdelen Rotterdam centrum en in de wijk Schiemond (lloydkwartier).

Wil je alleen weten wat het beste restaurant per wijk of stadsdeel is? In het begin van dit blog vind je de nr. 1 van deze wijken en stadsdelen.

Waarschijnlijk ben je helemaal verkocht na het bezoeken van de restaurants op deze lijst (dat waren wij in elk geval wel). Dan ben je vast fan van deze stad. Met een specialistische makelaar in Rotterdam vergroot je je kansen: voor onze kennis van de wijken en stadsdelen in dit artikel geven klanten ons een 9.3 (oktober 2022). We helpen je daarom graag mee met het kopen van je ideale woning in Rotterdam.

 

2. De beste restaurants in Rotterdam

Als echte Rotterdammers weten we alles van de wijken Katendrecht, Lloydkwartier, Noordereiland, Kop van Zuid en de Veranda. Ook weten we veel van de stadsdelen Rotterdam centrum en in de wijk Schiemond (lloydkwartier).

Daarom hebben we naast een top 3 en top 5 ook een lijst met nr. 1’s opgesteld uit deze wijken en stadsdelen. Die vind je hieronder. Deze lijstjes zijn samengesteld op basis van verschillende reviewsites en onze eigen voorkeur.

Beste restaurants in Rotterdam van verschillende wijken (willekeurige volgorde)

Je bent nu vast nieuwsgierig wat de beste restaurants van Rotterdam zijn. Dit zijn volgens ons de beste restaurants van Rotterdam:

 • 91 spices (Kop van Zuid);
 • What’s Up India (Katendrecht);
 • Helai (Veranda);
 • Eetcafé Kaandorp (Noordereiland);
 • Panzero’ Apulian StrEat Food (Stadsdriehoek).


Beste restaurant in Rotterdam van het stadsdeel Delfshaven/Rotterdam-West (lloydkwartier):

 • ’t Ouwe Bruggetje.

Dit is volgens ons het beste restaurant in Rotterdam centrum:

 • Joelia, by Mario.

Natuurlijk is zo’n nr. 1, top 3 of top 5 positie erg persoonlijk. Er zijn zoveel restaurants in Rotterdam dat we ons goed voorstellen dat je een andere voorkeur hebt. Nieuwsgierig naar de andere restaurants in Rotterdam die op onze lijstje staan? Lees dan snel verder.

 

3. De beste Restaurants in Rotterdam Zuid

Of je nu graag aan de bar hangt, van vis houdt (sushi), een simpel ontbijt wil, of een luxe diner in de avond: in de wijken Kop van Zuid, Veranda, Katendrecht en Noordereiland is er ruime keus. Voor zowel voor de eter van vlees als de vegetariër staat er genoeg op de menukaart.

 

Top 5 restaurants in Kop van Zuid

Dit is de top 5 van restaurants in Kop van Zuid:

 1. 91 spices;
 2. Aqua Asia Club;
 3. Ketelbinkie;
 4. HMB Restaurant;
 5. Kyatcha Rotterdam.

Prachtig uitzicht in Aqua Asia club (restaurant Rotterdam Zuid)

Zoek je een goed restaurant (Rotterdam Zuid)? In Aqua Asia Club (Kop van Zuid) geniet je van een prachtig uitzicht op de Maas. Een verlichte Erasmusbrug (hoereloper) maakt het helemaal compleet.

 

Top 5 restaurants (in de buurt) van Katendrecht

Dit is de top 5 van restaurants in Katendrecht:

 1. What’s Up India;
 2. Kwiezien;
 3. De Matroos en Het Meisje;
 4. Bistrot du Bac;
 5. Kopi Soesoe.

Top 3 restaurants in de Veranda (Rotterdam)

Dit is de top 3 van restaurants in Veranda (Rotterdam)

 1. Helai;
 2. Ortam BBQ de Kuip;
 3. Jules Boules Bites Bar;

Top 3 restaurants in (de buurt van) Noordereiland

In de buurt van Willemsburg, die de Nieuwe Maas verbind met Noordereiland, vind je veel eetgelegenheden. Zit jij hier straks aan de koffie en het ontbijt? Ontdek wat deze restaurants op hun kaart hebben staan.

Dit is de top 3 van restaurants in Noordereiland:

 1. Eetcafé Kaandorp;
 2. Vader Klein-Jan Café;
 3. Restaurant On Cru.

4. De beste Restaurants in Rotterdam centrum

Ook in het centrum van Rotterdam vind je genoeg op het menu staan. Kom je een hapje proeven van wat de Rotterdamse chefs aanbevelen? Zodra je kennismaakt met deze restaurants die in het centrum zijn gevestigd, heeft deze stad je helemaal te pakken.

 

Woning kopen in Rotterdam?

Je hebt intussen verschillende top 5’s en top 3’s van restaurants in Rotterdamse wijken bekeken. Dat zou je niet doen als je Rotterdam geen fijne stad om te leven vindt. Ben je op zoek naar een nieuwe woonruimte? Of zou je iets groter willen wonen?

We zijn gespecialiseerd in het helpen van klanten met het kopen van hun droomhuis in Rotterdam Centraal. Bijvoorbeeld in de wijk Stadsdriehoek. Maar ook in de wijken Katendrecht, Lloydkwartier, Noordereiland, Kop van Zuid en de Veranda hebben we al veel normale mensen zoals jij aan hun ideale woning geholpen.

Hou je van luxe? Dan is de hippe woonwijk Lloydkwartier wel misschien iets voor je. Geniet van een prachtig uitzicht op de Maas in een van de historische panden die nu zijn omgebouwd tot woonhuizen. Ideaal voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en architectuur. Leuk feitje: de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in het Lloydkwartier was in 2020 maar € 245.000,-.

Nieuwsgierig naar een van deze woningen? Neem dan direct een kijkje bij ons aanbod van huizen in Rotterdam.

 

Beste restaurant in de buurt van Stadsdriehoek

Ben je een liefhebber van koffie? Of ben je gek op cocktails? Kom dan naar een restaurant in de in de buurt van Stadsdriehoek. Maar ook genieters van thee kunnen bij deze wijk in het centrum van Rotterdam terecht.

Dit is de top 3 van restaurants in de buurt van Stadsdriehoek:

 1. Panzero’ Apulian StrEat Food;
 2. Sate Lounge;
 3. Guliano.

Beste restaurant van Rotterdam Centrum

Ervaar de beleving om smaken te proeven van gerechten uit verschillende werelddelen. Van welke keuken proef jij?

Dit is de top 3 van restaurants in Rotterdam Centrum:

 1. Joelia, by Mario;
 2. 1898 Food&Drinks;
 3. Bar Blink/The Millon/Chung.

5. De beste restaurants in (de buurt van) lloydkwartier

Ook in de wijk Schiemond van het stadsdeel Delfshaven/Rotterdam-West kun je genieten van heerlijke gerechten. Zit jij straks aan het ontbijt in een van deze restaurants?

Dit is de top 3 van restaurants in de buurt van lloydkwartier:

’t Ouwe Bruggetje en Knoflookrestaurant Look staan op de 1ste en 2de plaats. Stadshaven Brouwerij Rotterdam deelt de 3de plek met Café Restaurant D’Afrique en Restaurant Habibi.

 1. ’t Ouwe Bruggetje;
 2. Knoflookrestaurant Look;
 3. Stadshaven Brouwerij Rotterdam/Café Restaurant D’Afrique/Restaurant Habibi.

Wat is jouw favoriete Rotterdamse restaurant of club?

Je hebt ruime keuze als je op zoek bent naar een restaurant of club in Rotterdam. Een stad met (wereld)allure waar (bijna?) elke keuken te vinden is.

Kom genieten van een prachtig uitzicht op een locatie waar je vrienden jaloers op worden. Dat levert zeker een mooi plaatje op voor Instagram.


Test je kennis van Rotterdam:

Ben jij een echte Rotterdammer? Test jezelf: Ontdek welke van deze 5 bekende Nederlanders die uit Rotterdam komen jij herkent.

Was dat te makkelijk? Daag jezelf uit: Welke van deze 11 echte Rotterdamse woorden en uitspraken ken jij?

Nog steeds een fluitje van een cent? Voor de Ras-Rotterdammers hebben we deze test met 5 bijnamen van Rotterdamse gebouwen (maar eigenlijk vind je in deze blog veel meer bijnamen).

Hoe goed ken je Rotterdam? Dit zijn (volgens ons) de leukste wijken in deze havenstad.

Je woning verkopen?

Zodat je een nog mooiere woning in Rotterdam kopen kan? Slim. Ook als je een woning verkopen wilt, kun je bij ons terecht met al je vragen. Lokkerbol Makelaardij is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).