Wonen in Lloydkwartier (Rotterdam)

Wonen in Lloydkwartier (Rotterdam)

Ben je op zoek naar een unieke plek op een aantrekkelijke locatie in Rotterdam? Dan is het Lloydkwartier de plek voor jou. Het Lloydkwartier is een stoere en luxe woonomgeving. De wijk ligt direct aan de Maas en veel huizen hebben uitzicht op de rivier. Naast moderne nieuwbouw vind je in de wijk ook een aantal historische oude havenloodsen en karakteristieke kantoorgebouwen welke getransformeerd zijn tot moderne wooncomplexen. Hier ligt de stad aan je voeten.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over wonen in het Lloydkwartier: de geschiedenis, faciliteiten als horeca, hoogtepunten, woningtypes, informatie over de buurt en inwoners en natuurlijk de toekomst van de wijk. Lees gauw verder om te ontdekken of je de woning van je dromen gaat vinden in deze toffe wijk.

Ligging Lloydkwartier Rotterdam
Dit is het Lloydkwartier Rotterdam

Korte samenvatting van dit artikel

Geen tijd om dit artikel volledig te lezen? Lees hier de samenvatting in 30 seconden:

 • Het Lloydkwartier ligt in de wijk Schiemond Rotterdam.
 • Het Lloydkwartier staat bekend om zijn prachtige gerenoveerde havenloodsen die nu luxe woongebouwen zijn. Maar ook om de oude kantoren, unieke ligging aan de Maas en de rijke historie.
 • Het Lloydkwartier kent een eeuwenlange maritieme handelshistorie. De handelsgeest leeft er vandaag de dag nog steeds.
 • Liefhebbers van cultuur, geschiedenis, architectuur en de Rotterdamse haven kunnen hier hun hart ophalen.
 • Fantastische locatie en voorzieningen.
 • Prima verbindingen met het  openbaar vervoer.
 • Uitstekende bereikbaarheid, de Ring Rotterdam is slechts 7 autominuten verwijderd van het Lloydkwartier.
 • Het kan natuurlijk leuker; ook met de Watertaxi en de Waterbus kun je de wijk eenvoudig bereiken! 
 • De gemiddelde WOZ-woningwaarde in 2020 was € 245.000,-.
 • Het Lloydkwartier is volop in ontwikkeling met innovatieve woonprojecten als het Eden District, Lloyd Yard, Toren van Babel en SAWA (het gezondste gebouw van Nederland), STACK, Dok & kaai.
 • Zoek je een makelaar uit Rotterdam die specialist is in deze wijk? Neem dan snel contact op via Whatsapp. Of lees meer over ons op deze pagina.

Algemene informatie over wonen in het Lloydkwartier

Het Lloydkwartier is een buurt in het oude havengebied van Delfshaven en maakt deel uit van de wijk Schiemond Rotterdam. Het Lloydkwartier staat bekend om zijn stoere en luxe huizen, unieke ligging aan de Maas en de rijke historie.

In het Lloydkwartier staan prachtig gerenoveerde havenloodsen die eeuwenoud zijn en verbouwd tot moderne woningen aan het water. Van begane grond tot luxueus penthouse in een woontoren, alles is hier te vinden. De komende jaren zal hier nog meer nieuwbouw plaatsvinden om nog meer bewoners van het schitterende uitzicht te laten genieten.

Geschiedenis van de wijk

Van de zeventiende tot de negentiende eeuw werd in het Lloydkwartier druk handel gedreven: Vanuit het Lloydkwartier vertrokken schepen naar West-Afrika om te handelen in aardewerk, wapens, sterke drank en helaas ook slaven.

Het slavernijmonument van Alex da Silva staat op de Lloydkade en herinnert ons Rotterdammers aan deze pijnlijke periode. Het Rotterdamse college heeft voor dit slavernijverleden van de stad in 2021 excuses aangeboden.

Het Lloydkwartier heeft zijn naam te danken aan de rederij De Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. Het kantoor van de Lloyd was namelijk tussen 1883 en 1970 in dit deel van de stad gevestigd. Vanaf de Lloydpier vertrokken schepen naar Nederlands-Indië.

In de Lloydstraat staat nog een kantoor van de Rotterdamse Lloyd uit 1922. Het gebouw is een rijksmonument en nu als bedrijvenverzamelgebouw in gebruik. In de jaren 90 werd het Lloydkwartier erg populair als hotspot om te wonen en werken.

Na de Tweede Wereldoorlog werd het centrum van Rotterdam voor een groot deel helemaal opnieuw opgebouwd. Maar in Het Lloydkwartier is nog veel maritieme handelshistorie bewaard gebleven.

Het Lloydkwartier was vroeger een havengebied

Anno 2022 is het getransformeerd tot een hippe woonwijk. Hier krijg je echt the best of both worlds. In het Lloydkwartier woon je namelijk dicht bij de stad en woon je tegelijkertijd in een van de waterrijkste wijken van Rotterdam. Het Lloydkwartier bruist. Niet alleen het water is druk, ook de wijk zelf leeft. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Er wordt hard gewerkt, maar het is ook heerlijk vertoeven.

Wonen in het Lloydkwartier betekent volop genieten van de bedrijvigheid op het water en in de wijk. Heerlijke wandelingen langs de Maas om lekker uit te waaien. Genieten van een lekker hapje en drankje in een van de gezellige cafés en restaurants. Het Lloydkwartier heeft het allemaal.

Faciliteiten

Woon je in het Lloydkwartier, dan heb je alles wat je nodig hebt op een steenworp afstand van je huis. Wonen in het Lloydkwartier betekent wonen te midden van creatieve bedrijven, restaurants en cafés. Hier vind je basisscholen, supermarkten, huisartsen, apotheken, en sportscholen om de hoek. Ook is de STC Group dé verticale onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie in het Lloydkwartier gevestigd.

Hoogtepunten

Liefhebbers van cultuur, kunst en de Rotterdamse haven kunnen hun hart ophalen in het Lloydkwartier. Enkele hoogtepunten van het Lloydkwartier zijn:

 • Maaspodium;
 • Wereldhavendagen; een jaarlijks evenement op de rivier en de kades ernaast;
 • Een écht Rotterdamse plek is natuurlijk de Euromast en het Park om de hoek;
 • De kades langs de rivier; de  Lloydkade en het Müllerhoofd;
 • Het uitzicht op de rivier met indrukwekkende zeeschepen, slepers en de binnenvaart;
 • Restaurant Goud van de Rotterdamse topchefs Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker;   
 • Restaurant Trattoria Sophia;
 • Eetcafé Verhip (gewoon effe langs voor een bakkie pleur).

Woningtypes

 • Benedenwoning: 35%
 • Bovenwoning: 35%
 • Portiekflat: 19%
 • Galerijflat: 5%

Informatie over de buurt en de inwoners

 • Aantal inwoners: 34.685
 • Gemiddeld inkomen per inwoner: 28.000
 • Opleidingsniveau:
  Hoog opleidingsniveau: 52.9%
  Middelbaar opleidingsniveau: 33.7%
  Laag opleidingsniveau: 13.4%
 • Koopwoningen: 42%
 • Huurwoningen: 58%
 • Bewoning: 95%
 • Gemiddelde WOZ-woningwaarde in 2020: €245.000,-

Toekomst van de wijk

Het Lloydkwartier is volop in ontwikkeling met nieuwbouw komende jaren. Met de komst van innovatieve woonprojecten als Eden District, STACK, Dok & kaai, Lloyd Yard, toren van Babel en SAWA wordt het Lloydkwartier verder afgebouwd.

SAWA, het gezondste gebouw van Nederland

SAWA heeft de titel gezondste gebouw van Nederland te danken aan de duurzame manier van bouwen. Voor de bouw wordt gebruikgemaakt van hout. Hout slaat CO2 op i.p.v. dat het CO2 uitstoot. Door de groene gevels krijgen insecten, vogels en platen ruimte om te leven. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de Rotterdamse wijk Lloydkwartier. Én een milieuvriendelijk en gezond leefklimaat.

Hier worden een- en tweelaagse appartementen, diverse stadswoningen en luxe penthouses gebouwd.

Huis kopen in Rotterdam Lloydkwartier?

Wil je weten hoe het is om te wonen in de Rotterdamse wijk Lloydkwartier? Of ben je op zoek naar een woning in het Lloydkwartier? Dan ben je bij Lokkerbol Makelaardij aan het juiste adres. Het kopen van een woning is niet niks. Er komen heel veel dingen bij kijken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Misschien ben je zelfs vastgelopen in je zoektocht: Waar je ook tegen aan loopt, Lokkerbol Makelaardij helpt jou om de woning van je dromen te vinden in Rotterdam. Of je nu voor het eerst een huis koopt of toe bent aan een nieuwe woning. Kies je voor Lokkerbol, dan kies je voor kwaliteit en deskundigheid.

Om klanten als jou zo goed mogelijk te helpen in de zoektocht naar je nieuwe woning, hebben wij ons in specifieke wijken en type woningen in Rotterdam gespecialiseerd: klanten waarderen onze deskundigheid en lokale marktkennis met een ruime 9.

Wordt het Lloydkwartier jouw nieuwe thuishaven? Onze makelaars helpen je graag bij deze keuze, neem direct telefonisch contact op voor vrijblijvend advies.

Wonen op een écht Rotterdamse plek 

Houd je van een levendige wijk en woon je graag dicht bij het water? Houd je van cultuur en creativiteit? Als je deze vragen met ja beantwoordt, dan ga jij je zeker thuis voelen in het Lloydkwartier.

Wil je jouw wensen bespreken met een makelaar die alles weet van het Lloydkwartier en jouw wensen echt begrijpt? Dan kies je voor een echte Rotterdamse makelaar van Lokkerbol.

Lokkerbol staat voor expertise, professionaliteit en objectiviteit. Jouw Lokkerbol makelaar beoordeelt of vraagprijs reëel is en beoordeelt of de woning bouwkundig in orde is.

Wij behoeden je voor valkuilen of zelfs een miskoop. Met onze professionele begeleiding ben je ervan verzekerd dat je geen verkeerde keuze maakt.

Wij onderscheiden ons van andere makelaars door de combinatie van jarenlange ervaring en expertise in specifieke buurten en woningen in Rotterdam.

Wil je meer weten over het woningaanbod in Lloydkwartier of de wijk?

Neem dan direct contact op met Lokkerbol NVM Makelaardij Rotterdam. Of lees meer over ons op deze pagina.