Wonen in Rotterdam Centrum

Wonen in Rotterdam Centrum

Een eigen plekje in het centrum van Rotterdam is voor veel mensen een droom. Wil je wonen in een buurt waar je kunt winkelen, uitgaan én cultuur kunt snuiven? Wonen in een bruisende en levendige wijk waar het barst van de cafés, kroegen en restaurants? Wonen in een wijk waar je nooit ver hoeft te lopen om de tram, metro of trein te pakken? Dan is Rotterdam Centrum dé plek waar jij je thuis gaat voelen.

In dit artikel:

 1. Uit welke wijken bestaat Rotterdam Centrum?
 2. Wonen in Cool: de Coolste wijk van Rotterdam.
 3. Wonen in CS-Kwartier, waar de stad aan je voeten ligt.
 4. Wonen in Dijkzigt: een bruisende wijk op een fantastische locatie.
 5. Wonen in het Oude Westen: een multiculturele, historische en levendige wijk.
 6. Wonen in Scheepvaartkwartier: de meest romantische en nostalgische wijk van Rotterdam.
 7. In Rotterdam Centrum ligt alles aan je voeten.

 

Dit artikel in 30 seconden

 • Iedere centrale wijk heeft zijn eigen karakter en dynamiek. Maar wat ze allemaal delen is hun fantastische locatie midden in het hart van de stad. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over wonen in Cool, het CS-Kwartier, Dijkzigt, het Oude Westen en het Scheepvaartkwartier.
 • Lokkerbol Makelaardij is een makelaar uit Rotterdam die gespecialiseerd in het centrum van deze mooie havenstad. Maar ook in andere buurten van Rotterdam zijn ze deskundig: klanten geven hun een ruime 9 op lokale marktkennis.
 • Ook Stadsdriehoek is een wijk in het centrum van stad. Hierover hebben wij een apart artikel geschreven waarin je alles leest wat je wilt weten over wonen in Stadsdriehoek.

 

1. Uit welke wijken bestaat Rotterdam Centrum?

Wonen in hartje Rotterdam betekent wonen daar waar het allemaal gebeurt. Hier mis je niets en ben je voorzien van alles.

Het centrum van Rotterdam bestaat uit de volgende wijken:

 • Cool;
 • CS-Kwartier;
 • Dijkzigt;
 • Oude Westen;
 • Scheepvaartkwartier;
 • Stadsdriehoek.

Wil je weten hoe het is om te wonen in Rotterdam Centrum? Ben je op zoek naar een woning in één van de centraalste wijken in Rotterdam? Dan ben je bij Lokkerbol Makelaardij aan het juiste adres. Het kopen van een woning is niet niks. Er komen heel veel dingen bij kijken. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Misschien ben je zelfs vastgelopen in je zoektocht.

Waar je ook tegen aan loopt: Lokkerbol Makelaardij helpt jou om de woning van je dromen te vinden in Rotterdam. Of je nu voor het eerst een huis koopt of toe bent aan een nieuwe woning. Kies je voor Lokkerbol, dan kies je voor kwaliteit en deskundigheid: Klanten geven ons hierop een ruime 9.

Om klanten als jou zo goed mogelijk te helpen in de zoektocht naar je nieuwe woning, hebben we ons in specifieke wijken en type woningen in Rotterdam gespecialiseerd. Wil jij ook de woning van je dromen vinden? Kies dan voor een makelaar gespecialiseerd in Rotterdam Centrum. Neem direct telefonisch contact op voor vrijblijvend advies.

Meer weten over de wijken hierboven? Lees dan snel verder.

2. Wonen in Cool: de Coolste wijk van Rotterdam

Een wijk met de naam Cool, hoe cool is dat? Cool maakt deel uit van het bruisende centrum van Rotterdam. Hier vind je onder andere de bekende Witte de Withstraat en de Coolsingel. De Witte de Withstraat is één van de meest populaire plekken in Rotterdam. Het is een bruisende staat vol met restaurants, barretjes, winkels en galeries.

De Coolsingel is de centrale boulevard van Rotterdam. Hier vind je het Stadhuis en enkele andere gebouwen die het bombardement van mei 1940 hebben overleefd. Aan de Coolsingel vinden bijzondere en grote evenementen plaats. Wil je graag in het hartje van de stad wonen? Met alle voorzieningen om de hoek en een overvloed aan keuze aan gezellige cafés en restaurant? Dan is Cool de perfecte buurt voor jou.

3. Wonen in CS-Kwartier, waar de stad aan je voeten ligt

Wil je graag wonen in hartje Rotterdam? Woon je in het CS-Kwartier, dan ligt het Stationsplein op loopafstand. Vanaf dit deel van de stad kom je gemakkelijk overal waar je maar naar toe wilt. Maar voor bruisende horeca en winkelstraten hoef je niet aan de andere kant van de stad te zijn. Het CS-Kwartier biedt je alles wat je nodig hebt binnen handbereik: hier heb je uitstekende OV-voorzieningen, meer dan genoeg winkels en gezellige cafés en restaurants.

De komende jaren worden er veel nieuwe woningen gebouwd in het CS-Kwartier. In 2025 staan zowel Tree House als The Modernist op de planning. Het Tree House wordt tussen het centraal station en Central Post gebouwd. Het wordt een spectaculair gebouw waar je kunt wonen, werken en leuke dingen kunt doen. Er zal van alles te beleven zijn. Het woningaanbod wordt zeer gevarieerd met flexibele kantoren, een cultuurplatform en horeca. The Modernist wordt een echte eyecatcher met twee woontorens waar 370 huurappartementen in komen.

4. Wonen in Dijkzigt: een bruisende wijk op een fantastische locatie

Woon je in Dijkzigt, dan woon je op een steenworp afstand van één van de 10 coolste straten ter wereld(!): de Witte de Withstraat. Deze straat bruist van het leven, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Wonen in Dijkzigt is wonen in een wijk met een toplocatie. Hier vind je highlights zoals De Kunsthal, Het Nieuwe Instituut en misschien wel het vetste gebouw van Rotterdam: Depot Boijmans van Beuningen.

Het Park bij de Euromast ligt op loopafstand. Het is een heerlijke plek om te wandelen, mensen te kijken en tot rust te komen. Eten, drinken en shoppen? Ook daarvoor ben je in Dijkzigt op de goede plek. Hier vind je De Nieuwe Binnenweg, een lange straat vol met gezellige cafés, kroegen en restaurants. Hier vind je op iedere hoek weer een nieuwe verrassing. In dit bruisende deel van Rotterdam zul je je nooit vervelen.

5. Wonen in het Oude Westen: een multiculturele, historische en levendige wijk

Wonen in het Oude Westen betekent wonen in een multiculturele en historische wijk waar een sterk gevoel van samenzijn heerst. Daarnaast betekent het wonen in een levendige en gezellige wijk. Van oudsher kent het Oude Westen een diverse etnische samenstelling. De saamhorigheid is er groot. De bewoners zijn erg actief en hebben bijzondere initiatieven ondernomen, waaronder de Leeszaal en de Tussentuin.

Het Oude Westen heeft twee bruisende winkelstraten waar je alles vindt wat je nodig hebt: De West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg. De Nieuwe Binnenweg is het kloppende hart van Rotterdam. Hier hebben veel oude panden een nieuwe functie gekregen als galerie of koffiebar.

Aan de oostkant van de wijk vind je het Museumpark. Ten westen van de Binnenweg vind je Historisch Delfshaven, een uniek stukje Rotterdam. Lopen door Delfshaven is lopen door het oude Rotterdam van voor de Tweede Wereldoorlog. In Delfshaven is het ’s zomers heerlijk toeven in een van de gezellige cafés en restaurants die de wijk kent.

 

6. Wonen in Scheepvaartkwartier: de meest romantische en nostalgische wijk van Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier, ook wel Nieuwe Werk genoemd, is niet voor niets een beschermd stadsgezicht. Het Scheepvaartkwartier ligt pal aan de oevers van de Maas. Deze chique wijk aan de voet van de Erasmusbrug staat bekend om zijn statige en historische panden. Ooit werden deze panden bemand door bankiers, directeuren en havenbaronnen.

De oude panden staan in pal contrast met de moderne hoge gebouwen aan de andere kant van de wijk. Midden in de wijk vind je de sfeervolle Veerhaven, één van de mooiste en romantische plekjes van Rotterdam. Hier varen historische zeilschepen over het water. De statige herenhuizen in de wijk zijn een herinnering aan het rijke scheepvaartverleden van de stad.

Rondom de Veerhaven vind je gezellige restaurants en terrassen, zoals Loos, Zenne en Zeezout. Lekker picknicken en relaxen? Dat doe je ’s zomers in Het Park. Op de Parkkade vindt je De Ballentent wereldberoemd in Rotterdam, gewoon voor de beste gehaktbal. Even met de watertaxi naar de andere kant van de stad? Dat is hier de normaalste zaak van de wereld.

7. In Rotterdam Centrum ligt alles aan je voeten

Voel jij je thuis in een wijk die bruist van het leven? Vind je het belangrijk om voorzieningen als openbaar vervoer, winkels en horeca op loopafstand te hebben? Zie je jezelf al lopen door de levendige straten in het hart van de stad?

Als je deze vragen met ja beantwoordt, dan is Rotterdam Centrum misschien wel jouw nieuwe thuis. Wil je jouw wensen bespreken met een makelaar die alles van Rotterdam Centrum weet en jouw wensen écht begrijpt? Dan kies je voor een echte Rotterdamse makelaar van Lokkerbol.

Lokkerbol staat voor expertise, professionaliteit en objectiviteit. Jouw Lokkerbol NVM aankoopmakelaar beoordeelt of vraagprijs reëel is en beoordeelt of de woning bouwkundig in orde is. We behoeden je voor valkuilen. Met onze professionele begeleiding ben je ervan verzekerd dat je geen verkeerde keuze maakt.

We onderscheiden ons van andere makelaars door de combinatie van jarenlange ervaring en expertise in specifieke buurten en woningen in Rotterdam: klanten geven ons een ruime 9 op lokale marktkennis, deskundigheid, kwaliteit en service.

Wil je meer weten over het woningaanbod in een van de wijken in Rotterdam Centrum? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er alles over.

Ontdek het wonen in Rotterdam: