De kleurentrends (2022) volgens toonaangevende designprofessionals

De kleurentrends (2022) volgens toonaangevende designprofessionals

Bij een nieuw jaar horen nieuwe kleurentrends. Zo gaat dat nu eenmaal. Nu is het natuurlijk niet zo dat we meteen heel ons huis in de verf moeten zetten, omdat de kleurentrends van 2022 anders zijn dan die van het jaar ervoor. Of de jaren daarvoor. Maar als je dit jaar toch de muren gaat schilderen is het wel zo makkelijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Nu maar hopen dat ze matchen met je interieur…

Dit artikel in 30 seconden

In deze blogpost komen verschillende experts uit het vakgebied aan bod die de kleurentrends van 2022 bekendmaken. De kleurentrends worden bepaald met hulp van kleurenexperts en toonaangevende designprofessionals. Welke kleurtrend past het beste bij jou? Ontdek het in dit artikel. Ben je daarnaast op zoek naar een makelaar (Rotterdam)? Bij Lokkerbol Makelaardij geeft een verkoopmakelaar je ook stylingadvies. Daarnaast zijn onze verkoopmakelaars specialist in de tofste wijken van Rotterdam. Meer weten? Neem snel contact op via Whatsapp of lees meer over hoe we woningen verkopen.

Kleurentrend 2022 van AkzoNobel

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa, heeft Bright Skies uitgeroepen tot de kleurentrend van 2022. Met een kleur die naar Bright Skies wordt vernoemd kun je zelf al een voorstelling maken. Deze lichtblauwe tint die neigt naar ‘Bright Skies’ straat een nieuw begin uit. Het is de weerspiegeling van grenzeloze luchten om ons heen. Volgens Akzo Nobel helpt Bright Skies ons om onze dromen waar te maken. Door de lichtblauwe kleur krijgen we met het gebruik van deze kleur: adem van frisse lucht binnen.

Bright Skies. De kleurtrend van 2022.

Bright Skies is goed te combineren met:

 • Lichte tinten zoals roze en zacht wit;
 • Kleur van het jaar 2021 Brave Ground;
 • Kleur van het jaar 2019 Spiced Honey;
 • Vooral neutrale kleuren versterken Bright Skies.

Kleurentrend 2022 van Pantone

Dit jaar heeft Pantone, dochteronderneming van X-Rite Incorporated, Very Peri uitgeroepen tot kleurentrend van 2022. Very Peri is een schitterende blauw-paarstint. Pantone noemt het maagdenpalmblauw. De dynamische kleur heeft een violetrode ondertoon. De kleur straalt moed, creativiteit en inventiviteit uit. Pantone werd geïnspireerd door gaming, metaverse en de artistieke digitale gemeenschap. Hierdoor is Very Peri uitgeroepen tot kleurtrend van 2022.

Very Peri. De kleurtrend van 2022.

Very Peri is goed te combineren met:

 • Zowel donkere als lichte kleuren;
 • Lichte houttinten;
 • Witte meubels;
 • Decoratieve accessoires in metallic, zwart of goud.

Voordat we de laatste kleurentrend onthullen… Wist je dat je de makelaars van Lokkerbol Makelaardij Rotterdam naast makelaar ook vastgoedstylist zijn? Een verkoopmakelaar van Lokkerbol geeft je stylingadvies bij de verkoop van je woning. Je krijgt namelijk geen tweede kans voor een eerste indruk: slechts 20% van de mensen die een huis bezichtigen kijkt door de persoonlijke voorkeuren van de verkoper heen. Zorg ervoor dat je ook die andere 80% van de mensen overhaalt.

Bovendien is Lokkerbol specialist in de gerste wijken en buurten van Rotterdam: klanten waarderen onze deskundigheid en lokale marktkennis met een ruime 9.

Ook stylingadvies bij de verkoop van je woning? Kies dan voor een verkoopmakelaar van Lokkerbol Makelaardij. Vraag hier vrijblijvend een verkoop adviesgesprek aan en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Kleurentrend 2022 van PPG Paints

PPG, Voice Of Color én eigenaar van Histor Verf & Sigma coatings heeft Olijftakje als kleur van het jaar uitgeroepen. Iedereen kent de olijfboom en de kleur van het takje. De zachte grijsgroene kleur van een olijftakje is de kleurtrend voor binnen en buiten in 2022. De zachte kleur geeft het gevoel van de natuurlijke wereld. De weelderig groene kleur laat elke ruimte opleven en straalt rust en vrede uit.

Olijftakje. De Flexa kleurtrend van 2022.

Olijftakje groen is goed te combineren met:

 • Andere groene kleuren;
 • Blauw, zwart, okergeel, taupe, bruin terracotta en grijs;
 • Houttinten, zwarte, bruine en witte meubels.

Elk jaar worden er nieuwe kleurtrends uitgebracht door experts. De kleurentrends worden samengesteld door onder andere verfgiganten zoals Flexa, PPG en Stigma. Deze kleurtrends worden onder andere gebruikt door meubel- en accessoire makers en gebruikt door ontwerpers van gordijnen.

Ontdek meer over het verkopen van je huis: