Waarom rekent een verkoopmakelaar courtage bij de verkoop van mijn woning?

Waarom rekent een verkoopmakelaar courtage bij de verkoop van mijn woning?

Als je je huis verkoopt via een makelaar wordt er een courtage gerekend. Courtage is een percentage van de verkoopprijs als vergoeding voor het verkopen van je huis. Maar waarom betaal je die courtage?

Een verkoopmakelaar ontzorgt je bij de verkoop van je woning

Bij het verkopen van jouw woning is het verstandig om hulp in te schakelen van een professionele verkoopmakelaar. De verkoop makelaar heeft veel kennis van de markt en van juridische zaken. Bijkomend voordeel is dat de makelaar jou ontzorgt in de verkoop van je woning. Er komt namelijk heel veel kijken bij het verkopen van een huis. Het is niet alleen maar de woning op Funda zetten en bezichtigingen doen. Daarbij willen wij jou in het gehele proces ontzorgen. Om dat te bereiken moeten wij een flinke stap harder lopen.

Woningeigenaar schakelt verkoopmakelaar in.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Het begint natuurlijk allemaal met een vrijblijvend verkoopgesprek. We gaan samen in gesprek over de werkwijze van Lokkerbol Makelaardij en over een verkoopstrategie die past bij jou, je woning en de omgeving. Vervolgens gaat de makelaar uitgebreid marktonderzoek doen om zo tot een realistische vraagprijs te komen voor jouw woning. Daarna komt er iemand van de afdeling Marketing & Communicatie bij je langs die je voorziet van verkoopstyling-advies. Dan wordt de aanbiedingstekst voor jouw woning geschreven en wordt er gezorgd voor een prachtige woningpresentatie voor op Funda. Ondertussen houden we veel contact en is er de mogelijkheid om aanpassingen te maken aan de tekst en de foto’s.

Op zoek naar een potentiële koper

Zodra jouw woning klaar staat om aangemeld te worden, worden de vragenlijsten en teksten nog eens goed gecontroleerd voordat we online gaan. Dan kunnen we op zoek naar de potentiële koper! We maken hierin ook gebruik van ons eigen netwerk en kijken of we misschien zelf al een potentiële koper voor je hebben.

De bezichtiging

Daarnaast zorgen we ervoor dat alle kijkers tijdens de bezichtigingen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw huis. Na elke bezichtiging(sdag) laten we aan jou als verkoper weten hoe het is gegaan en wat de stand van zaken is.

De onderhandeling

Ben je niet zo goed in onderhandelen? Geen probleem! Ook dat doen we voor je! Uiteraard doen we dat in samenspraak en geven we je een advies over wat je het best kunt doen, maar… jij als verkoper bepaalt altijd.

Verkoopmakelaar Lokkerbol Makelaardij verkoopt je huis.

Courtage oftewel makelaarstarieven

Als verkoopmakelaar gaan we altijd voor de beste en een zorgeloze verkoop. Een courtage zorgt ervoor dat wij kwalitatief goede en persoonlijke service aan kunnen bieden. Daarmee willen we de verkoopkansen vergroten en kunnen we onderhandelen totdat we de beste prijs voor jouw woning krijgen. Het inschakelen van een verkoopmakelaar is dus eigenlijk een hele goede investering!

Verkoopmakelaar Lokkerbol Makelaardij Rotterdam

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust telefonisch contact met ons op. Dan plannen we een datum inplannen voor een geheel vrijblijvend verkoop adviesgesprek. Bij jou thuis of bij ons op kantoor in Rotterdam.