Jouw huis verkoopklaar maken: 7 handige tips

Jouw huis verkoopklaar maken: 7 handige tips

Wil je jouw huis verkoopklaar maken? Let dan goed op, want het verkoopklaar maken van je woning is een essentiële stap in het verkoopproces. Het zorgt ervoor dat jouw huis er op zijn best uitziet, wat kan leiden tot een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs.

Lokkerbol Makelaardij is een écht Rotterdamse makelaar met 25 jaar ervaring. Wij delen graag onze expertise en bieden praktische tips om jouw woning optimaal te presenteren.

Je huis verkoopklaar maken voor potentiële kopers, hoe doe je dat?

Je “huis verkoopklaar maken”, betekent dat je jouw woning voorbereidt voordat de fotograaf langskomt en de woning online komt te staan. Dit omvat opruimen, schoonmaken, kleine reparaties uitvoeren en de woning aantrekkelijk stylen. Het doel is om de beste aspecten van jouw huis te benadrukken en een positieve indruk achter te laten bij bezichtigingen.

Lokkerbol Makelaardij begrijpt het belang van een eerste kennismaking tussen jouw huis en eventuele kopers. Daarom helpen we je graag met deskundig advies en praktische ondersteuning. Neem onderstaande tips goed door:

Tip 1: Opruimen

Een opgeruimd huis oogt ruimer en aantrekkelijker. Begin met het verwijderen van overbodige spullen. Zorg ervoor dat oppervlakken zoals tafels, aanrechten en kasten vrij zijn van rommel. Persoonlijke spullen zoals foto’s, fotolijstjes en persoonlijke spullen kunnen kopers afleiden; berg deze dus tijdelijk op. Een opgeruimde ruimte helpt geïnteresseerden om de mogelijkheden van jouw woning te zien en hun eigen spullen erin te visualiseren.

Opruimen van huis

Tip 2: Schoonmaken

Een schoon huis is essentieel voor een eerste goede indruk. Dit is een belangrijke stap als je jouw huis verkoopklaar maakt. Besteed extra aandacht aan keukens en badkamers, want deze ruimtes worden vaak kritisch bekeken door kopers. Vergeet niet om ramen, vloeren en zelfs moeilijk bereikbare plekken van tevoren goed schoon te maken. Een fris en schoon huis geeft de indruk van goed onderhoud en kan een potentiële koper over de streep trekken.

Tip 3: Herstellen van kleine reparaties

Kleine gebreken kunnen de waarde van je huis nadelig beïnvloeden. Zorg ervoor dat je reparaties zoals losse deurklinken, lekkende kranen en beschadigde tegels aanpakt. Heb je een losse plint? Zet het vast! Dit laat zien dat je goed voor je huis hebt gezorgd en voorkomt dat kopers worden afgeschrikt door de noodzaak van directe reparaties.

Het is belangrijk dat een potentiële koper de positieve aspecten van je woning zien, in plaats van zich te focussen op de gebreken. Zulke reparaties kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop en een woning die langer op de markt blijft.

Tip 4: Het stylen van je woning

Gebruik neutrale kleuren en minimale decoraties om een ruimtelijke en uitnodigende sfeer te creëren. Interieurstyling is namelijk erg belangrijk. Overweeg het inschakelen van een verkoopstylist voor professioneel advies. Als je woning helemaal kaal is, verkoopt het minder goed. Lokkerbol Makelaardij biedt uitgebreide stylingadviezen om jouw woning optimaal te presenteren. Zorg ervoor dat meubels op een logische en uitnodigende manier zijn geplaatst, en vermijd felle kleuren die een eigen persoonlijke smaak kunnen weerspiegelen. Een witte muur en enkele planten kunnen al een groot verschil maken in het creëren van een aantrekkelijke en neutrale uitstraling.

Huisstyle

Tip 5: Zorg voor voldoende boodschappentassen

Dit lijkt misschien een vreemde tip, maar het is handig om bij de hand te hebben voor het snel opruimen van persoonlijke items of rommel net voordat een bezichtiging plaatsvindt. Het helpt je om snel en efficiënt op te ruimen en de woning presentabel te houden. Boodschappentassen zijn ideaal om spullen zoals speelgoed, huisdierenaccessoires en andere persoonlijke spullen tijdelijk uit het zicht te houden en kun je makkelijk verplaatsen.

Tip 6: Zorg dat alle gordijnen open staan

Bij bezichtigingen en het maken van foto’s is het essentieel om alle gordijnen en jaloezieën open te zetten. Lichte ruimtes voelen namelijk groter en aantrekkelijker aan. Als het buiten donker is, zorg dan voor voldoende verlichting binnen om een warme en gastvrije sfeer te creëren. Natuurlijke lichtinval kan een groot verschil maken in hoe een kamer wordt waargenomen, vooral in belangrijke ruimtes zoals de woonkamer en keuken.

Tip 7: Neutraliseer geuren

Verschillende mensen reageren anders op geuren. Wat jij aangenaam vindt, kan voor anderen onaangenaam zijn. Vermijd sterke geuren zoals die van huisdieren, voedsel of rook. Gebruik liever subtiele, frisse geuren zoals citrus of lavendel. Overweeg het gebruik van geurverspreiders of het bakken van vers brood, koekjes of een appeltaart ;). Doe dit net voor een bezichtiging om een huiselijke sfeer te creëren.

Extra tips Lokkerbol

Extra tips voor het verkoopklaar maken van jouw woning

Zorg voor een uitnodigende entree: De entree van jouw huis is het eerste wat een eventuele koper ziet. Zorg ervoor dat de entree schoon, opgeruimd en uitnodigend is. Verwijder schoenen, jassen en andere rommel. Voeg een paar decoratieve elementen toe, zoals mooie planten of een spiegel, om de ruimte aantrekkelijker te maken.

Zet een welkomstbord bij de deur: Een klein welkomstbord bij de voordeur met een vriendelijke boodschap kan een persoonlijke touch geven en ervoor zorgen dat een potentiële koper zich meteen welkom voelt. Dit is een eenvoudige manier om een goede eerste indruk te maken. Een warme ontvangst kan het verschil maken en helpt om een positieve associatie met jouw huis te creëren.

Creëer ruimte in kasten en opbergruimtes: Tijdens een bezichtiging zal er waarschijnlijk ook een kijkje worden genomen in kasten en opbergruimtes. Zorg ervoor dat deze opgeruimd en georganiseerd zijn. Volle kasten kunnen de indruk wekken dat er te weinig opbergruimte is, wat een negatief effect kan hebben op de beleving van de koper. Door ruimte te creëren in kasten en opbergruimtes, laat je zien dat er voldoende opslagruimte is.

Verlicht donkere hoeken: Donkere hoeken kunnen een kamer kleiner en minder uitnodigend doen lijken. Zorg voor voldoende verlichting in alle kamers. Gebruik staande lampen, tafellampen en wandlampen om donkere plekken op te lichten. Lichte, heldere ruimtes voelen ruimer en aantrekkelijker aan. Dit is erg belangrijk!

Maak de buitenkant netjes: De buitenkant van jouw huis is het eerste wat mensen zien. Zorg ervoor dat de voortuin, oprijlaan en de achterkant van het huis goed onderhouden zijn. Haal onkruid weg, maai het gras, snoei struiken, en zorg dat de bestrating schoon is. Een nette en verzorgde buitenkant geeft potentiële kopers een goede eerste indruk en nodigt hen uit om verder te kijken.

Zorg voor een duidelijke inrichting: Een duidelijke en logische inrichting van jouw woning helpt kopers om de ruimte optimaal te benutten. Zorg ervoor dat elke kamer een duidelijke functie heeft en dat het meubilair logisch geplaatst is. Dit helpt kopers om te zien hoe ze de ruimte zelf kunnen gebruiken en om een beter idee te krijgen van de mogelijkheden van de woning.

Fris en fruitig: Een frisse en fruitige uitstraling kan wonderen doen voor de aantrekkelijkheid van jouw woning. Zet verse bloemen in vazen, lucht de kamers regelmatig en overweeg subtiele geuren om een aangename atmosfeer te creëren. Kleine details zoals deze kunnen een groot verschil maken en helpen om een positieve indruk achter te laten bij eventuele kopers.

Overige tips voor het verkopen van jouw woning

Naast de eerder genoemde tips, zijn hier nog enkele extra adviezen:

 • Flexibiliteit met bezichtigingen: Maak het potentiele kopers gemakkelijk om jouw woning te bezichtigen.
 • Goede foto’s: Professionele foto’s trekken meer kijkers aan.
 • Transparantie: Wees eerlijk over de staat van jouw woning om vertrouwen bij kopers te wekken.
 • Sociale media: Deel jouw woning op platforms zoals Facebook en Instagram om een breder publiek te bereiken.
 • Verkoopteksten: Schrijf aantrekkelijke en informatieve verkoopteksten die de sterke punten van jouw woning benadrukken.

De 5 Belangrijkste voordelen van een stylist

Laat een stylist je huis klaarmaken voor de verkoop. Een verkoopstylist kan een groot verschil maken:

 1. Professioneel oog: Ze zien mogelijkheden en verbeteringen die je zelf misschien over het hoofd ziet.
 2. Hogere verkoopprijs: Goed gestylde huizen verkopen vaak voor een hogere prijs.
 3. Snellere verkoop: Aantrekkelijke woningen trekken sneller kopers aan.
 4. Stressvermindering: Ze nemen veel werk en zorgen uit handen.
 5. Creatieve oplossingen: Ze bedenken creatieve manieren om jouw huis op zijn best te presenteren.

Stylist voor interieur

Een korte samenvatting van de belangrijkste tips

Er zijn talloze tips om jouw huis verkoopklaar te maken. Hier de belangrijkste op een rijtje:

 • Schilder muren in neutrale kleuren.
 • Repareer of vervang beschadigde vloeren.
 • Maak kasten en opbergruimtes netjes en georganiseerd.
 • Verwijder persoonlijke foto’s en items.
 • Zorg voor een goed onderhouden tuin en buitenruimte.
 • Reinig tapijten en gordijnen.
 • Zorg voor een aangename temperatuur in huis tijdens bezichtigingen.
 • Houd huisdieren en hun spullen uit het zicht tijdens bezichtigingen.
 • Zorg dat alle kamers goed verlicht zijn.

Wat doet een verkoopmakelaar voor je?

Een verkoopmakelaar speelt een cruciale rol in het verkoopproces van jouw woning. Ze bieden deskundig advies over de juiste vraagprijs, verzorgen de marketing en presentatie van je woning, en begeleiden bezichtigingen.

Daarnaast onderhandelen ze over biedingen en zorgen ze voor de administratieve afhandeling van de verkoop. Een goede verkoopmakelaar neemt je veel werk uit handen en zorgt ervoor dat het verkoopproces soepel en succesvol verloopt.

Lokkerbol Makelaardij is geen traditionele makelaar, maar een écht Rotterdamse makelaar die al 25 jaar de meest gerse huizen in Rotterdam verkoopt. Met onze diepgaande kennis van wijken zoals de Kop van Zuid, de Stadsdriehoek, de Veranda, Katendrecht, het Noordereiland en het Lloydkwartier, kennen wij de markt als onze broekzak.

Onze hands-on mentaliteit en toewijding zorgen ervoor dat wij jou volledig ontzorgen bij de verkoop van je huis. Wij zorgen voor alles, van stylingadvies tot professionele fotografie en pakkende verkoopteksten.

Huis snel verkopen

Als je jouw huis snel wilt verkopen, is een strategische aanpak essentieel. Zorg voor een competitieve vraagprijs, investeer in een uitstekende presentatie en gebruik een breed scala aan marketingtools om jouw woning onder de aandacht te brengen. Flexibiliteit met bezichtigingstijden kan ook helpen om meer potentiële kopers aan te trekken. Overweeg het gebruik van sociale media, open huizen en een goede makelaar om de verkoop te versnellen. Uiteraard staat Lokkerbol Makelaardij klaar om je te assisteren in dit proces.

Verkoop huis

Is jouw huis straks klaar voor de verkoop?

Je huis verkoopklaar maken is met deze tips niet ingewikkeld. Zo ben je alvast goed op weg. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om elke stap grondig uit te voeren en vraag om hulp waar nodig. Lokkerbol Makelaardij staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Met onze expertise en toewijding zorgen wij als makelaar ervoor dat jouw huis in topconditie op de markt komt, klaar om de beste kopers aan te trekken en een succesvolle verkoop te realiseren. Je huis verkoopklaar maken? Laat dat over aan de experts en geniet van de (financiële) voordelen.

Of je nu je huis wilt verkopen of een huis wilt aankopen in Rotterdam. Met bijna een kwarteeuw aan ervaring kennen wij, Lokkerbol Makelaardij, de Rotterdamse woningmarkt door en door. Onze makelaars zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen in de kenmerkende wijken van Rotterdam. Of je nu je huis wilt verkopen, een woning wilt kopen, of gewoon een vraag hebt, Lokkerbol Makelaardij staat voor je klaar!