Verkoopstyling-tips: Verdien meer aan de verkoop van je huis

Verkoopstyling-tips: Verdien meer aan de verkoop van je huis

Meer potentiële kopers met een opgeruimd huis (en 16 andere tips om je huis verkoopklaar te maken)

Van de mensen die een woning bezichtigen, kijkt maar 20% door de voorkeuren van de verkoper heen. Wil je ook die andere 80% van de mensen overtuigen? Van bloemen op tafel tot losliggende tegels rechtzetten: met deze 7 verkoopstyling-tips krijg je meer kijkers over de vloer. En dus meer geld voor de verkoop van je woning.

 

Overtuig een potentiële koper met deze 7 tips (+ 10 bonustips voor de verkoopstyling van je huis):

1. Meer potentiële kopers met minder persoonlijke spullen.

2. Maak je huis groter en verlicht donkere hoekjes.

3. Maak je huis verkoopklaar: pak achterstallig onderhoud aan.

4. Krijg een snelle verkoop door een gezellige indruk.

5. Verkoop meer met een neutrale inrichting.

6. Verpletter potentiële kopers met een geweldige eerste indruk.

7. Meer bezichtigingen door een grotere vloer.

8. Bonus: Meer kijkers voor je woning met deze extra 10 verkoopstyling tips.

Lees snel verder om te weten hoe je deze verkoopstyling adviezen toepast.

Ook in dit artikel:

 • Styling advies nodig? Profiteer kosteloos van onze verkoopstylist.

1. Meer potentiële kopers met minder persoonlijke spullen

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je huis minder vol is verkoop je sneller je woning. Zet dus overbodige spullen aan de kant of berg ze op. Bijvoorbeeld kleine meubels, zoals krukjes of stoelen. Maar ook jassen en andere losse voorwerpen. Grote meubels, zoals kasten en tafels, zet je langs de muren. Denk er wel om je muur zoveel mogelijk leeg te laten.

Geïnteresseerde kopers bewegen zich zo vrij over de vloer. Bovendien lijkt je woning op deze manier veel groter. En hoe groter je woning lijkt, hoe meer je woning waard wordt.

2. Laat de ruimte groter lijken door donkere hoekjes te verlichten

Een andere manier om snel je huis te verkopen? Maak zoveel mogelijk gebruik van licht. Want ook door licht lijkt je woning groter.

Verlicht daarom donkere plekjes met lampen. Of doe een kaarsje aan als het donker is. Verwijder lichtremmers, zoals luxaflex. Open gordijnen en laat meer licht door je ramen vallen. Rol zonneschermen terug. Je zult zien dat licht wonderen doet voor de verkoop van je huis.

3. Maak je huis instapklaar: pak achterstallig onderhoud aan

Als je lang in je huis woont, valt het misschien niet meer op: die ene deur die piept als je de huiskamer binnenloopt; de plinten die los langs de muren liggen; kozijnen die nog geschilderd moeten worden; losliggende tegels. Het zijn allemaal klusjes waarvan je hebt voorgenomen om die ‘ooit’ nog eens te gaan doen.

Helaas is daar nooit iets van gekomen. Je neemt deze gebreken voor lief: Ze horen bij je huis. Je bent er misschien zelfs aan gewend geraakt.

Zo denk jij er misschien over. Maar een woningzoekende koopt het liefs een woning die instapklaar is. Snel je huis verkopen? Maak werk van je woning: pak ook deze klusjes aan.

4. Een snelle verkoop door een gezellige indruk

Niets stoot sneller huizenkopers af dan een kaal en kil huis. Toch is dit hoe veel verkopers van woningen hun huis presenteren. Doe het tegengestelde: Zorg voor een aangename temperatuur in je huis. Je gasten moeten het gevoel krijgen dat ze welkom zijn. Blaas ze daarom omver met een frisse geur. Zet een bos bloemen op je tafel. En ja: Zelfs een verse appeltaart op tafel helpt daarbij.

5. Verkoop meer met een neutrale inrichting

Als je deze verkoopstyling tips hebt doorgelezen is je vast iets opgevallen: door persoonlijke items (zoals tasjes en andere spullen) weg te laten, lijkt je woning neutraler. Dit geldt ook voor het aanpakken van eigenaardigheden van je huis, zoals piepende deuren. Of het verven of verlichten van je muren. Maak je woning zo neutraal mogelijk: zo krijg je meer kijkers voor een bezichtiging.

Kijk kritisch of je niet iets vergeten bent. Denk je dat je klaar bent? Vraag dan een vriendin (of je moeder) er nog eens naar te kijken: de kans is groot dat ze iets zien wat je vergeten bent.

6. Verpletter potentiële kopers met een schoon huis

De eerste indruk die je hebt, is vaak de belangrijkst. Maak daarom je huis goed schoon: Je huis verkopen wordt natuurlijk lastig als je huis op een berg rommel lijkt.

Zorg daarom dat het gasfornuis blinkt, laat het toilet lekker ruiken, ruim de vaatwasser leeg, en ga het gras maaien. Vergeet ook niet om de ramen te lappen (of huur iemand in die dit voor je kan doen). Ruim daarnaast je rommel op en zorg dat de wasmand leeg is. Denk ook aan de kleine ruimtes: de badkamer, toilet en keuken moeten er fantastisch uitzien.

7. Meer bezichtigingen door een (voor het oog) grotere vloer

Wil je meer verdienen aan je huis? Verf donkere muren wit of breng lichte, zachte tinten op je muur aan. Zet daarnaast kleine potjes of meubels aan de kant: Zo zorg je voor een zo groot mogelijk vloeroppervlak. En zoals gezegd: hoe groter je vloer, hoe groter je huis lijkt. En hoe meer geld je krijgt voor je woning.

Geld om bijvoorbeeld een mooie nieuwe woning in Rotterdam te kopen. Klinkt dat goed? Dan ben je bij Lokkerbol aan het juiste adres. We zijn gespecialiseerd in de Rotterdamse wijken Kop van Zuid, Katendrecht, Stadsdriehoek, Noordereiland en de Veranda. Verder hebben we woningen in het centrum van Rotterdam. Maar ook in het luxe lloydkwartier.

Waaruit deze specialisatie blijkt? Klanten waarderen onze lokale marktkennis met een 9.3. Wil je weten welke huizen op de markt komen voordat ze te koop staan? En hoe je het beste kunt onderhandelen? Een professionele makelaar ontzorgt je in alle stappen bij het kopen van een huis. Zodat jij je kunt richten op het vinden van jouw nieuwe woning.

Meer weten? Neem dan snel een kijkje bij ons aanbod van woningen in Rotterdam. Of lees welke Rotterdamse wijken het fijnst zijn om te wonen.

Styling advies nodig? Profiteer kosteloos van een verkoopstylist

Vind je het moeilijk om deze styling tips toe te passen? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met Vera of Paola. Ze zijn beiden gecertificeerd House of Kiki Vastgoedstyliste. Dus je krijgt niet alleen advies: ze komen ook bij je thuis en helpen je mee om je woning in te richten.

Daarnaast hebben House of Kiki leden toegang tot een eigen meubelverhuurbedrijf. Hierdoor komt je woning nog beter tot zijn recht.

Wil jij dat ook? Je krijgt kosteloos een verkoopstylist over de vloer als je een huis verkoopt via Lokkerbol: Zo heb jij zeker een geslaagde bezichtiging.

8. Bonus: Meer kijkers voor je woning met deze extra 10 verkoopstyling tips

Wil je nog meer uit je bezichtiging halen? Met de volgende verkoopstyling tips is je huis snel verkocht.

Krijg nog meer kijkers over de vloer met de volgende verkoopstyling tips:

 • Gebruik niet te veel kleuren: 2 of 3 kleuren is vaak het maximum.
 • Zorg voor een professionele fotograaf.
 • Vergeet de voordeur niet: De voorgevel (voorkant) van je huis is het belangrijkst.
 • Op de 2de plek komt je woonkamer.
 • Kijk ook goed naar het toilet, gasfornuis en de vensterbank: Fleur je badkamer en andere kale plekken op met een of meer planten. Zo lijken ook die ruimtes levendig.
 • Zorg ervoor dat spullen in kasten (zonder deuren) netjes geordend zijn. Werken van groot naar klein is daarbij een goed idee.
 • Werk snoeren weg of verstop ze.
 • Verwijder lichtremmers, zoals luxaflex.
 • Ga nooit zelf je huis verkopen: er komt veel emotie kijken bij het verkopen van je huis. Bovendien helpt je makelaar met onderhandelen waardoor je een beter bod op je woning krijgt. Een makelaar van Lokkerbol ondersteunt je bij het hele verkoopproces. Vragen? Neem vrijblijvend contact op.
 • Vraag ook de buren of ze iemand kennen die een woning wil kopen. Voor je buren is het fijn dat hun nieuwe buren mensen zijn waar ze graag naast wonen.
 • Extra verkoopstyling tip: Ook bij een online presentatie maak je de beste indruk door onze verkoopstyling tips op te volgen.

Andere aandachtspunten:

 • Als mensen het gevoel krijgen dat ze welkom zijn, ben je op de goede weg.
 • Kale ruimtes kun je opleuken met bloemen of planten.

Met deze verkoopstyling tips kom je een heel eind. Toch advies nodig? Stuur gerust een mailtje naar Vera en Paola. Of stuur een bericht via Whatsapp als je dat makkelijker vindt.

Wil je een huis verkopen in Rotterdam? Dan is het fijn als iemand je ondersteunt bij het verkopen. We denken graag met je mee: zo haal je het maximale resultaat uit de verkoopstyling van je huis.


Meer tips voor het verkopen van je huis:

Inspelen op actuele kleurentrends? Dit zijn de kleurentrends van 2022.

Heb je al (opnieuw) een energielabel aangevraagd? Een energielabel is verplicht als je een huis wil verkopen. Daarnaast heeft het invloed op de waarde van je woning. In dit blog lees je hoe je kunt besparen met een energielabel.

Vind je dat de (WOZ-)waarde van je woning te laag wordt ingeschat? Verhoog de verkoopwaarde van je woning met een hogere WOZ-waarde. Wat de WOZ-waarde is? En hoe je de de WOZ-waarde kan aanvragen? Dat lees je in dit artikel waarin we alles uitleggen over de WOZ-waarde van jouw huis.

Wat moet er allemaal in een voorlopig koopcontract staan? Lees hier alles over hoe je voorlopig koopcontract opstelt.

Nieuw huis kopen? Lees dan deze blogs:

Vermakelijke blogs voor (aanstaande) Rotterdammers:

Hoe Rotterdams ben jij? Test jezelf met deze blogs: