De 20 mooiste plekjes (Rotterdam)

De 20 mooiste plekjes (Rotterdam)

Ontdek de mooiste plekjes van Rotterdam. Heb je geen idee wat je dit zoveelste weekend weer gaat doen? Lokkerbol weet raad, want wij zijn namelijk THUIS in Rotterdam! Rotterdam is een stad vol cultuur, historie, met talloze bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Heb je zin in een mooie wandeling? Ontdek dan is het Eiland van Brienenoord. Liever een leuk museum of culturele attractie bezichtigen?

Ga dan is langs het Boijmans van Beuningen. Team Lokkerbol Makelaardij heeft een lijst voor je gemaakt van de mooiste parken/natuurgebieden, de leukste musea en culturele attracties en de gezelligste plekken om wat te eten of te drinken. Als je nu het weekend niet doorkomt weten wij het ook niet meer!

Skyline Rotterdam

De mooiste parken en natuurgebieden

Eiland van Brienenoord

Eiland van Brienenoord? Nog nooit van gehoord! Het eiland van Brienenoord is in de 19e eeuw ontstaan en kreeg in 2020 en 2021 een grote opknapbeurt. Via twee bruggen is het eiland te bereiken. Let op; alleen leden van de volkstuinvereniging mogen met de auto het eiland op. Maar wat kan je hier nou eigenlijk allemaal doen? Je kunt hier heerlijk fietsen, wandelen, met de kinderen naar de avontuurlijke speeltuin of gewoon even tot rust komen. Het eiland van Brienenoord is een natuureiland met bos, grasvlakten, open water en poelen. Tijdens een tocht over het eiland kan het zelfs zijn dat je een Schotse hooglander komt. Geen paniek, ze zijn tam! 

 

Het Park (Euromastpark)

Een unieke plek zo midden in de stad! Het Park is gelegen naast de Euromast en het Erasmus MC. Naast dat er diverse horecagelegenheden zijn is het Park de perfecte plek om te picknicken en te barbecueën. In het Park is een barbecue zone aangewezen waar zelfs speciale afvalbakken voor de kooltjes staan. Het Park wordt prachtig onderhouden en heeft bomen van meer dan honderd jaar oud. Ook worden hier veel openbare evenement georganiseerd waaronder de Dag van de Romantische Muziek (20 augustus 2023) en de Heerenhuysconcerten (de gehele maand mei op zondag om 11.30 uur). Zin in een gezellige barbecue of picknick? Ga dan eens een kijkje nemen in Het Park!

 

Museumpark

Het Museumpark ligt op het voormalige landgoed van de familie van Hoboken. De familie van Hoboken woonden in de villa waar momenteel het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is gevestigd. Het Museumpark wordt niet voor niets ‘Museum’park genoemd. Binnen een straal van 300 meter kun je namelijk maar liefst 7 musea bezoeken. Ook staan er in het park verschillende kunstwerken die je kunt bewonderen, waardoor het als ware de functie van een openluchtmuseum vervult. In de zomervakantie wordt er in het park altijd een pleinbioscoop georganiseerd. Zo kun je je lievelingsfilm in de buitenlucht op groot scherm bewonderen!

 

Het Kralingse Bos

Ook wel; de achtertuin van Rotterdam. Er is ontzettend veel te beleven in het Kralingse Bos! Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen. Met de kinderen kun je gezellig naar de kinderboerderij, het hertenkamp of klimmen en klauteren in een van de vele bomen of speeltuintjes. Ook is er een strandje (Het Strandbad) waar je lekker kan relaxen. Ben je het relaxen zat? Beklim de uitkijktoren en kijk op grote hoogte uit over de Plas. Aan horeca ook geen gebrek. Van een lekkere borrelhap tot uitgebreid dineren. Het kan hier allemaal! Het Kralingse Bos vanaf een andere kant bekijken? Huur een sloepje en ga de plas op!

De Kralingse plas.
De Kralingse plas.

Vroesenpark

Het Vroesenpark is een echt stadspark gelegen tegenover Diergaarde Blijdorp. Het park bestaat uit een groot grasveld met speeltoestellen, wandelpaden en bankjes waar je kunt zitten. Zin om een hengeltje uit te gooien? Dat kan hier ook want er is namelijk een grote visvijver. Rotterdammers komen hier in de zomer graag samen om lekker te barbecueën. Heb je zin in een verfrissend drankje? Ga dan lekker het terras op bij het Vroesenpaviljoen. Kortom; je hebt hier alles wat je nodig hebt om even te ontspannen aan de drukte van de stad. 

Nu we toch zo lekker bezig zijn, hierbij nog een leuke tip; zaterdag 30 april wordt de Rotterdamse Parkenmaand in het Museumpark geopend. In de maand mei worden er in de Rotterdamse parken zo’n 140 activiteiten georganiseerd waaronder wandelingen, fietstochten, natuurwerkdagen en groene workshops. Er worden ook kleinschalige culturele activiteiten georganiseerd zoals concerten, dans en filmvertoningen.

 

De leukste musea 

Depot Boijmans van Beuningen

Ben jij een kunstliefhebber? Dan is het Depot Boijmans Van Beuningen een absolute must-see. Het is namelijk het eerste toegankelijke kunstdepot ter wereld. De buitenkant van het depot is spectaculair. Door middel van spiegels is het Museumpark en de skyline van Rotterdam te zien. De collectie van Museum Boijmans van Beuningen is wereldberoemd en bestaat op dit moment uit meer dan 152.000 kunstwerken die in het depot worden getoond. Op de 6e verdieping van het depot is een restaurant te vinden waar je terecht kunt voor lunch en diner. Ook bevindt er zich op de 6e verdieping

( 34,5 meter hoog) een daktuin met adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. Het dak is vanaf 18.00 uur gratis te bezoeken op dagen dat het restaurant geopend is. 

Maritiem Museum Rotterdam

Rotterdam was tussen 1962 en 2004 de grootste haven ter wereld. Het museum is dan ook gevestigd in de oudste en grootste museumhaven van Nederland. Je beleeft op historische schepen en kranen hoe de wereldhaven Rotterdam op deze plek begon. In het Maritiem Museum ontdek je wat voor invloed de maritieme wereld op het dagelijks leven heeft. Doe mee aan een van de vele activiteiten, luister naar de oude verhalen en bewonder topstukken uit de vooraanstaande collectie.

Maritiem Museum met daarvoor een aantal schepen.
Maritiem Museum.

Nederlands Fotomuseum

Houd jij van fotografie? Dan ben je hier aan het juiste adres! In het Nederlands Fotomuseum wordt er sinds eind jaren 80 gewaakt over een groot deel van het fotografisch erfgoed van Nederland. Het Nederlands Fotomuseum is gevestigd op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid in het ooit werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika lijn. Het museum heeft een collectie van meer dan 5 miljoen foto’s, waaronder werk van bekende fotografen als Ed van der Elsken en Anton Corbijn. Hier kun je de wereld van de fotografie ontdekken en inspiratie opdoen. Vergeet vooral niet om je eigen camera mee te nemen.

Wereldmuseum Rotterdam

In het Wereldmuseum maak je als het ware een reis langs de verschillende culturen over de wereld. In het museum is een collectie van ruim 83.000 objecten te zien. Dit zijn voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Je kunt hier verschillende tentoonstellingen zien die de rijke culturele geschiedenis van de wereld laten zien. De tentoonstellingen wisselen regelmatig, dus er is altijd iets nieuws te zien.

 

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal in Rotterdam is een uniek en modern gebouw ontworpen door Rem Koolhaas. Het is een expositieruimte van 3300 m2 waarin verschillende wisseltentoonstellingen op het gebied van kunst en cultuur worden gehouden. Er zijn vaak meerdere exposities tegelijk, waardoor je als bezoeker kennismaakt met kunst uit verschillende kunststromingen en werelddelen.

De leukste culturele attracties

De Euromast

Je kent hem wel, de hoogste uitkijktoren van Nederland; De Euromast! Met de lift ben je binnen 30 seconden op een hoogte van 100 meter. Hier vind je een Brasserie en het uitkijkplatform. Heb je geen last van hoogtevrees? Neem dan de Euroscoop, dit is een roterende glazen lift die je maar liefst naar een hoogte brengt van 185 meter. 

De Markthal

De Markthal is een foodie-paradijs dat je niet mag missen. Dit unieke gebouw is gevuld met meer dan honderd kraampjes die verse producten aanbieden, van heerlijke kazen en versgebakken brood tot exotische kruiden en specerijen. Hier kun je terecht voor een snelle snack of uitgebreide maaltijd. En als je van winkelen houdt, kun je ook een bezoekje brengen aan een van de vele leuke winkels in de Markthal.

Een ritje met de watertaxi of met de Splashtour

Stap aan boord van de watertaxi en je voelt je meteen als een VIP die zich door de stad verplaatst. Je scheert snel en efficiënt over het water van de ene naar de andere plek. Als je op zoek bent naar een iets meer ontspannen manier om Rotterdam vanaf het water te verkennen, dan is de Splashtour een goede optie. Stap aan boord van de amfibiebus en je wordt meegenomen op een unieke tour door de stad. Het is een combinatie van een bus- en boottocht, wat betekent dat je op een gegeven moment vanaf het land het water oprijdt en verdergaat als boot. Stap aan boord en laat je verrassen door Rotterdam!

Foto: Wikipedia

Het SS Rotterdam

Het SS Rotterdam is een voormalig cruiseschip dat nu dient als hotel en museum. Het is een unieke attractie waar je kunt ontdekken hoe het leven op een cruiseschip eraan toeging. Neem deel aan een rondleiding en leer alles over de geschiedenis van het schip en de bemanning. En als je trek hebt, kun je genieten van een lekker hapje of drankje in een van de vele restaurants en bars aan boord.

Een bezoekje aan de Kijkkubus

Als je Rotterdam bezoekt, mag een bezoek aan de Kijk-Kubus niet ontbreken. Deze unieke woningen, ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom, zijn gebouwd in de vorm van een kubus die op zijn punt staat en zijn opengesteld voor publiek. Bij een bezoek aan de Kijk-Kubus krijg je de kans om de woning van binnen te bekijken en een kijkje te nemen in het dagelijks leven van de bewoners. Je kunt zien hoe het interieur is ingericht en hoe de verschillende ruimtes zijn ingedeeld. 

 

De beste plekken om te eten en te drinken

Witte de Withstraat

Deze straat is een hotspot vol met trendy bars en restaurants. Je vindt er een verscheidenheid aan internationale keukens, van Italiaanse pasta’s tot Aziatische streetfood en van hippe koffietentjes tot gezellige cocktailbars. Het is de perfecte plek om te dineren of te borrelen met vrienden of collega’s.

De Oude Haven

De Oude Haven is een pittoresk gebied met veel historische gebouwen en gezellige terrasjes. Het is de ideale plek om te genieten van een drankje en te ontspannen aan het water. Je vindt hier ook verschillende restaurants met heerlijke gerechten uit de mediterrane keuken.

Uitzicht op de Uude Haven.
Uitzicht op de Oude Haven.

Katendrecht

Deze voormalige rosse buurt is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de hipste wijken van Rotterdam. Je vindt er verschillende restaurants en bars met een internationaal tintje en er is ook een lokale brouwerij waar je de lekkerste biertjes kunt proeven. Katendrecht is een geweldige plek om te genieten van een avondje uit met vrienden.

Binnenrotte

De Binnenrotte is de thuisbasis van de wekelijkse markt en biedt ook een breed scala aan restaurants en bars. Hier vind je voornamelijk lokale gerechten, van traditionele Hollandse maaltijden tot moderne fusiongerechten. Het is de perfecte plek om te genieten van een lekker hapje of drankje na een dagje winkelen op de markt.

Kop van Zuid

De Kop van Zuid is een gebied aan de zuidelijke oever van de Maas en biedt een prachtig uitzicht op de Rotterdamse skyline en heeft veel restaurants met uitzicht op het water. Probeer eens de Franse of Italiaanse keuken bij een van de vele restaurants in de omgeving.

Skyline Kop van Zuid Rotterdam.
Skyline Kop van Zuid Rotterdam.

Dit was de tour langs de mooiste plekjes van Rotterdamse

Of je nu een kunstliefhebber, een foodie of een geschiedenisfanaat bent, er is voor iedereen wel wat te beleven. Plan je bezoek aan Rotterdam en ontdek zelf wat deze prachtige stad te bieden heeft! Heb jij vragen omtrent de verkoop of aankoop van een woning of appartement? Neem dan snel contact met ons op. Want Lokkerbol is jouw makelaar in Rotterdam!