De leukste evenementen en activiteiten in Rotterdam voor 2024!

De leukste evenementen en activiteiten in Rotterdam voor 2024!

Zin in een dagje cultuur snuiven, struinen over de (food)markten van Rotterdam of juist een dagje vol muziek en dans? In Rotterdam ben je aan het goede adres! In deze bruisende stad is namelijk altijd wel wat te beleven. Bezoek in januari het bekende Internationale Film Festival, moedig in april alle dappere sportfanaten aan bij de NN Marathon of ga in mei het dak op en ontdek de stad vanaf een ander perspectief tijdens de Rotterdamse Dakendagen. In een levendige stad als Rotterdam haal je je hart op aan het brede scala aan festivals, evenementen, musea en theaters.

Naast dat het onze passie is om toffe Rotterdamse stekkies, oftewel huizen te verkopen, blijven we als Rotterdamse makelaar, maar al te graag op de hoogte van alle leuke activiteiten en evenementen in Rotterdam. Want eerlijk is eerlijk, wanneer jij als potentiële koper een woning in Rotterdam koopt, koop je niet alleen een tof stekkie, maar ook de hele belevenis eromheen. Lees mee wat Rotterdam jou te bieden heeft aan het brede scala aan evenementen en activiteiten voor heel 2024 en dat zijn er een hoop!

Januari

 • International Film Festival Rotterdam (IFFR): Het International Film Festival Rotterdam is één van de grootste filmfestivals ter wereld. Naast filmvertoningen zijn er ook workshops en masterclasses met filmmakers en experts.

Film festival rotterdam

Februari

 • Art Rotterdam: Art Rotterdam is een toonaangevende kunstbeurs die een breed scala aan hedendaagse kunstwerken en tentoonstellingen presenteert. Naast de beurs zijn er ook galerietours, lezingen en kunstenaarsgesprekken.
 • Chinees Nieuwjaar: Vier het Chinese Nieuwjaar in Rotterdam, waar de straten worden gevuld met kleurrijke optochten, dansen en traditionele Chinese muziek.

chinees nieuwjaar

Maart

 • Museumnacht010: Tijdens de Rotterdamse Museumnacht blijven musea en culturele instellingen tot laat open met speciale programma’s, optredens en activiteiten. Het is een unieke kans om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren en te genieten van kunst en cultuur in een levendige sfeer.

April

 • NN Marathon Rotterdam: De NN Marathon van Rotterdam trekt duizenden deelnemers en toeschouwers naar de straten van de stad.
 • Rotterdamse Parkenmaand: De Rotterdamse Parkenmaand is een jaarlijks terugkerend evenement wat eind april start. Het doel van dit evenement is om meer mensen te trekken naar de diverse parken van Rotterdam.

Mei

 • Rotterdamse Dakendagen: Ontdek de stad vanaf een ander perspectief tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Geniet van panoramische uitzichten en leer meer over de architectuur van Rotterdam.
 • Bevrijdingsfestival Rotterdam: Rotterdam viert de bevrijding van Nederland met optredens van nationale en internationale artiesten, workshops, lezingen en activiteiten voor kinderen.

Juni

 • North Sea Round Town: North Sea Round Town is een voorproefje van het North Sea Jazz Festival, met jazzoptredens op diverse locaties in de stad, waaronder clubs, bars en openbare pleinen.
 • Rotterdam Architectuur Maand: De Rotterdam Architectuur Maand is het grootste architectuurfestival van Nederland dat zich richt op de toekomst van de stad. Het festival vindt elk jaar plaats in juni en kiest voor elke editie een nieuwe locatie voor het festivalhart.

Juli

 • Zomer Carnaval: Zomer Carnaval brengt de tropische sfeer naar Rotterdam met kleurrijke optochten, Caribische muziek, dans en culinaire lekkernijen. Het is één van de grootste straatfeesten van Nederland en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.
 • North Sea Jazz Festival: is een van de meest bekende jazzfestivals ter wereld. Het trekt een breed scala aan internationale artiesten en muziekliefhebbers.
 • Rotterdam Reggae Festival: Liefhebbers van reggaemuziek kunnen genieten van optredens van lokale en internationale artiesten tijdens het Rotterdam Reggae Festival.

reggae

Augustus

 • Pleinbioscoop Rotterdam: Pleinbioscoop Rotterdam is een openluchtfilmfestival dat plaatsvindt op verschillende locaties in de stad. Bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma van films onder de sterrenhemel.

September

 • Wereldhavendagen: Tijdens de Wereldhavendagen kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen van de haven van Rotterdam. Met rondvaarten, demonstraties, tentoonstellingen en activiteiten voor het hele gezin biedt het evenement een uniek inzicht in de maritieme wereld en de havenactiviteiten.

Oktober

 • Left of the Dial: Left of the Dial is een jaarlijks muziekfestival in Rotterdam dat zich richt op alternatieve en onafhankelijke muziek. Het festival is opgezet als een platform voor opkomende bands en artiesten.

November

 • Rotterdamse Popweek: De Rotterdamse Popweek viert de lokale popmuziekscene met een gevarieerd programma van liveoptredens, concerten, showcases, openbare jamsessies en workshops.

popweek

December

 • Kerstmarkt Rotterdam: De kerstmarkt van Rotterdam brengt de stad in feestelijke sferen met kraampjes, winterse lekkernijen en glühwein. Bezoekers kunnen genieten van live muziek, kerstverlichting en een gezellige sfeer terwijl ze door de sfeervolle straten wandelen.
 • Oudejaarsavond: Sluit het jaar feestelijk af tijdens de Rotterdamse Oudejaarsavond met vuurwerkshows, feesten, diners en speciale evenementen in de hele stad.

Van culturele festivals en sportevenementen tot culinaire hoogstandjes en feestelijke vieringen, er is altijd iets nieuws te ontdekken en te beleven in de bruisende stad aan de Maas.. Op welk evenement in Rotterdam ben jij dit jaar te vinden?