Meest gemaakte fouten bij woningverkoop (in Rotterdam)

Meest gemaakte fouten bij woningverkoop (in Rotterdam)

Wat zijn de meest gemaakte fouten bij woningverkoop en hoe voorkom je deze?

In dit artikel bespreken we veel gemaakte fouten bij woningverkoop door huizenverkopers tijdens het verkoopproces. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je huis snel en voor de beste prijs wordt verkocht. Zoek je een expert? Bij Lokkerbol Makelaardij, dé makelaar in Rotterdam, kennen we de ‘gerste wijken‘ en helpen we je met ruim 20 jaar ervaring de juiste keuzes te maken.

Fout 1: Overpricing

Het is begrijpelijk dat je het maximale uit de verkoop van je huis wilt halen, maar overdrijf het niet met de prijs. Overpricing kan ervoor zorgen dat kandidaat kopers afhaken en uiteindelijk ga je misschien akkoord met een lagere prijs dan je eigenlijk had gewild. Bij Lokkerbol Makelaardij voeren wij met 4 ervaren makelaars een nauwkeurig onderzoek uit om zo de juiste vraagprijs vast te stellen. Wij kijken niet alleen naar de waarde van de woning en bouwtechnische keuring, maar houden in ons advies uiteraard ook rekening met de concurrentiepositie.

Fout 2: Slechte presentatie

Een van de grootste fouten die een verkoper kan maken, is het niet goed presenteren van het huis. Een slordig huis met rommelige kamers en onverzorgde tuinen kan potentiële kopers direct afschrikken. Je krijgt namelijk nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Ook slechte foto’s of donkere foto’s kunnen een kandidaat koper afschrikken, overweeg daarom een professionele fotograaf. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Bij Lokkerbol Makelaardij nemen wij dit dan ook zeer serieus. Nadat we het eens zijn over de vraagprijs van een woning, maken wij een afspraak om bij je langs te komen om o.a. stylingadvies te geven. Een likje verf hier en daar kan ook wonderen doen!

Fout 3: Verwaarlozing van kleine reparaties

Het kan verleidelijk zijn om kleine reparaties uit te stellen, maar dit kan de verkoop van je huis schaden. Kapotte deurklinken, lekkende kranen of losse tegels kunnen een slordige indruk geven aan potentiële kopers tijdens de eerste bezichtiging en twijfels zaaien. Neem de tijd om deze kleine klusjes en verborgen gebreken te klaren voordat je je huis op de markt brengt. Ons deskundige team kan je adviseren over welke reparaties prioriteit hebben om de woning verkoopklaar te maken.

Fout 4: Gebrek aan marketing

Vertrouw niet alleen op een tekoopbord in de voortuin. Om je huis snel te verkopen, moet je gebruikmaken van verschillende marketingkanalen. Denk aan onlineadvertenties, social media en Funda. In dit digitale tijdperk begint de huizenjacht bij de meeste huizenkopers online. Ook is het makkelijker om online aanvullende informatie te verschaffen.

Een gebrek aan goede online aanwezigheid kan je kansen verminderen. Wij zijn uiteraard bedreven in het gebruik van online platforms om je huis onder de aandacht te brengen.

Fout 6: Onrealistische verwachtingen over de verkoopduur

Het kan even duren voordat je huis verkoopt. Zorg dus dat je hier rekening mee houdt. Het hebben van realistische verwachtingen over de verkoopduur is belangrijk. We bieden inzicht in de huidige markttrends en helpen je geduldig door het proces te navigeren.

Fout 6: Gebrek aan informatie

Zorg ervoor dat je alle relevante informatie over je huis paraat hebt. Potentiële kopers willen graag weten over de leeftijd van het huis, de staat van onderhoud, een bouwkundige keuring, de buurtvoorzieningen en andere belangrijke details. Wees goed voorbereid en beantwoord vragen zo volledig mogelijk. Wij zorgen van tevoren dat de vragenlijsten worden ingevuld en wij alle informatie paraat hebben, zodat een koper nadat de deal is gesloten niet voor onverhoopte verrassingen komt te staan.

Fout 7: Emotionele betrokkenheid

Het kan moeilijk zijn om emotioneel los te komen van je huis, vooral als je er veel herinneringen aan hebt. Maar het is belangrijk om de roze bril af te doen en je emoties opzij te zetten en je huis als een product te zien dat verkocht moet worden. Probeer objectief te zijn en focus op het sluiten van een goede deal.

Fout 8: Onvoldoende voorbereiding op onderhandelingen

Onderhandelen over de verkoopprijs en voorwaarden kan lastig zijn. Ons ervaren team staat aan jouw zijde en zorgt ervoor dat je een eerlijke deal sluit zonder in te leveren op je belangen.

Dus daar heb je het, de 8 meest gemaakte fouten die een verkoper kan maken tijdens het verkopen van een huis.

Huis kopen? Ontdek hier de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis.

Met bijna een kwarteeuw aan ervaring kennen wij de valkuilen en weten we hoe we ze moeten ontwijken. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samenwerken om jouw huis succesvol te verkopen in de charmante wijken langs de Maas! Tot snel!