Voorkom de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis

Voorkom de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis én hoe je ze voorkomt!

Hoi daar, toekomstige huiseigenaren in Rotterdam! Wij zijn Lokkerbol Makelaardij, een deskundig makelaarskantoor in Rotterdam dat al sinds 1999 bestaat. Met ons team van zeven gepassioneerde medewerkers hebben we één gezamenlijk doel: tevreden klanten! Het aankopen van jouw droomhuis is nog zo makkelijk niet, zeker in deze tijd.

Doordat wij als échte Rotterdamse makelaar al flink wat jaren meelopen, willen wij jullie graag behoeden voor de 5 veelgemaakte fouten bij het kopen van een huis die wij kopers zien maken.

Deze hebben wij dan ook voor jullie op een rijtje gezet;

 1. Onvoldoende onderzoek naar de buurt


  Rotterdam is een stad vol diversiteit, met elk stadsdeel dat zijn eigen unieke karakter en voorzieningen heeft. Het is ontzettend belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de buurt voordat je een woning koopt. Denk na over je levensstijl en je behoeften. Wil je dicht bij het bruisende stadscentrum wonen, of geef je de voorkeur aan een rustige buitenwijk? Vergeet ook niet te kijken naar de nabijheid van scholen, winkels en openbaar vervoer. Onze makelaars kennen Rotterdam als onze broekzak en helpen je graag bij het vinden van de perfecte buurt die bij jou past. Hier ontdek je de mooiste plekjes van Rotterdam.

 2. Onderschatting van het budget


  Een van de meest voorkomende fouten die we zien, is dat kopers hun budget overschatten. Het is van essentieel belang om een realistisch budget vast te stellen en je eraan te houden. Vergeet niet dat er naast de aankoopprijs ook kosten voor onderhoud, belastingen en verzekeringen zijn. Het laatste wat je wilt, is in financiële problemen komen door een woning te kopen die eigenlijk boven je budget ligt. Onze onafhankelijke hypotheekadviseur, Edwin van Ooyen kan je uiteraard helpen bij het analyseren van je financiële situatie. Wanneer je je financiële situatie in kaart hebt, helpen wij uiteraard graag bij het vinden van woningen die binnen jouw budget passen.


 3. Het belang van inspecties negeren


  We begrijpen dat de charme van een woning soms overweldigend kan zijn, maar bij woningen met een ouder bouwjaar is het absoluut noodzakelijk om een professionele inspectie of bouwkundige keuring te laten uitvoeren voordat je een woning koopt. Een inspecteur kan je informeren over eventuele gebreken of structurele problemen die je later veel geld kunnen kosten. Het is beter om nu de waarheid te ontdekken, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij Lokkerbol Makelaardij werken we samen met betrouwbare experts die grondige inspecties uitvoeren. Inspecties zoals de bouwkundige keuring zijn belangrijk om het risico op verborgen gebreken te verkleinen. Ook krijg je zo een beter beeld van eventueel achterstallig onderhoud. Na de keuring weet je beter waar je aan toe bent en of het verstandig is een bod uit te brengen op de woning.


 4. Overhaaste beslissingen nemen


  We begrijpen dat de vastgoedmarkt in Rotterdam competitief kan zijn, maar het is belangrijk om niet overhaast een beslissing te nemen. Neem de tijd om verschillende woningen te bekijken en vergelijk ze met elkaar. We kunnen je helpen bij het vinden van geschikte woningen die aan jouw behoeften voldoen. Bij Lokkerbol Makelaardij gaan we voor kwaliteit boven haast. We willen dat je een weloverwogen keuze maakt en een woning vindt die écht bij je past. Vergeet daarbij ook niet het voorlopig koopcontract en ontbindende voorwaarden. Tijdens de eerste bezichtiging zie je niet altijd direct de mogelijkheden of problemen. Bij de tweede bezichtiging zie je andere dingen. Neem dus altijd je makelaar mee!


 5. Niet samenwerken met een ervaren makelaar


  Last but not least, een van de grootste fouten die huizenkopers maken, is denken dat ze het hele koopproces zelf kunnen afhandelen. Bij Lokkerbol Makelaardij weten we dat een ervaren makelaar van onschatbare waarde is bij het vinden van de juiste woning, het onderhandelen over de prijs en het begeleiden van het gehele proces. We luisteren naar jouw wensen en behoeften, en werken nauw met je samen om je droomhuis te vinden. Zo gaat bijvoorbeeld onze aankoopmakelaar mee om deze meest gemaakte fouten te voorkomen bij het kopen van een huis te voorkomen. Maar we helpen je bij het laten maken van een bouwtechnische keuring. We zorgen ook voor jouw ontbindende voorwaarden in het koopcontract. En uiteraard blijft een makelaar objectief wanneer jij helemaal verliefd door je toekomstige woning loopt.  De voordelen van Lokkerbol als aankoopmakelaar in Rotterdam;


  – Jouw aankoopmakelaar geeft je een objectieve mening en deskundig advies;
  – Nemen werk voor je uit handen;
  – Onderhandelen is voor ons een dagelijkse bezigheid;
  – Helpen je bij juridische en administratieve zaken zoals het voorlopig koopcontract en ontbindende voorwaarden;
  – Hebben als Rotterdamse makelaar het netwerk waar jij als huizen koper van profiteert.

  Huis kopen als starter? Hier moet je op letten >

Dus, beste kopers, vermijd deze veelvoorkomende fouten bij het kopen van een huis en maak van je huizenjacht een succesverhaal. Doe grondig onderzoek naar de buurt, stel een realistisch budget vast, laat inspecties uitvoeren, neem geen overhaaste beslissingen en werk samen met een ervaren makelaar. We staan voor je klaar om je te begeleiden, te adviseren en ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je nieuwe woning in Rotterdam en omgeving.

Ontdek hier de 8 meest gemaakte fouten bij woningverkoop

Waar wacht je nog op? Laten we samen op zoek gaan naar jouw droomhuis en ervoor zorgen dat je een weloverwogen en succesvolle aankoop doet. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je gids zijn in deze spannende reis naar jouw nieuwe thuis. Bij Lokkerbol Makelaardij in Rotterdam staan tevreden klanten op de eerste plaats!